Cele mai simple și frumoase fursecuri cu ciocolată care pot fi, în plus sunt foarte fragede și gustoase. La cât de repede am făcut aceste fursecuri cu ciocolată, nu m-am așteptat să iasă atât de bine. Pentru toți amatorii de biscuiți și fursecuri, dar mai ales cei care vă plac fursecurile cu cacao, neapărat să încercați rețeta. Este genial de simplă și rapidă, nu are nevoie de timp la frigider, își păstrează perfect forma și vă puteți da drumul la imaginație cum vă place cu ele. Se pot tăia și forma biscuiții cu ciocolată așa cum vedeți mai jos, diverse forme, sau simplu cu un cuțit sau tăietor de biscuiți.
Cu această rețetă de fursecuri de ciocolată rapide am avut acum ocazia să testez planșeta și sucitorul Tupperware, în plus formele drăguțe de tăiat biscuiți - foarte bune toate, le recomand cu mare drag și încredere, adevărate ustensile de bucătărie - frumoase și utile! Dacă vă interesează oricare din produsele observate în rețetele mele le puteți găsi la orice distribuitor Tupperware din România, lista completă pe site-ul oficial.
Într-un bol mixați bine zahărul cu untul și esența de vanilie.
Adăugați 1 ou, mixați bine.
Puneți cacao, mixați.
Adăugați făina și praful de copt și vă apucați să frământați aluatul cu mâinile, sau puteți toată treaba asta s-o faceți în robotul de bucătărie.
Trebuie să vă iasă un aluat nelipicios, puțin moale.
Dacă cumva pare să fie mai uscat și fărâmicios, adăugați 2-3 linguri de lapte în el și mai frământați puțin.
Presați suprafața de lucru cu puțină făină și presați bine aluatul cu mâinile, faceți un fel de turtă din el.
Întindeți atent cu făcălețul o foaie cam de 6-7 mm grosime.
Observați în imaginile de aici că folosesc ustensile noi de la Tupperware, anume sucitorul și planșeta de lucru (sunt în set), foarte utile ambele.
Orice produs Tupperware găsiți la distribuitorii oficiali, lista completă pe site-ul Tupperware România.
Mai am și niște forme de tăiat fursecuri, mici și mari, tot de la Tupperware.
Dacă nu aveți forme, tăiați cu un cuțit.
Așadar, tăiați fursecurile în orice formă vă place, resturile rămase le dați la o parte deocamdată.
Le treceți într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt sau planșeta de silicon.
Resturile rămase le adunați și frământați să fie uniform aluatul.
Aici am format biscuiții cu tăietor special pentru fursecuri, merge și cu un cuțit.
Din acest aluat am obținut 2 tăvi și jumate de fursecuri, chiar multe și suficiente :)
Se coc la 180 de grade, cuptor preîncălzit, timp de 15-20 de minute.
Lăsați puțin să se răcească apoi savurați cu mare plăcere, sunt foarte buni și fragezi, chiar prea periculoși - că nu te poți opri din mâncat :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.