Daca v-ati plictisit de retetele de salate clasice cu verdeturi va propun asa o varianta delicioasa de salata verde cu mere si nuci. Este o combinatie pe care am testat-o impreuna cu toate echipa la ultima sesiune de Live Cooking si a avut mare succes. Eu stiam ca ar fi buna asa o reteta de salata, dar sincera sa fiu am gustat-o prima data si am fost foarte placut impresionata. La asa ingrediente simple este chiar de efect si deloc banala. Si bineinteles este o salata colorata, frumoasa si satioasa.
In cazul in care vreti sa faceti salata de post, inlocuiti mozzarella cu branza tofu si cu siguranta o veti savura la fel de bine ca si varianta originala(pentru alte retete de post, vedeti Selectia de retete de post de pe site, inclusiv cu multe salate).
Si daca nu aveti mozzarella, bineinteles ca se poate inlocui cu niste telemea mai nesarata, asa va fi mai romaneasca dar la fel de buna!
Salata verde se spala si se usuca bine.
O rupeti bucatele intr-un bol mai mare.
Marul se taie felii subtiri si se adauga in bolul cu salata verde.
Apoi adaugati branza mozzarella - o puteti pune asa bilute mici sau le striviti putin, va fi mai interesanta salata.
Acum puneti nucile maruntite putin cu un cutit sau blender.
Sa va dau un pont mic - salata va fi mai aromata daca veti cali nucile 2-3 minute pe o tigaie uscata - le raciti putin si apoi taiati.
Nu uitati de stafide sau merisoare.
Pregatim dressingul:
- intr-un bol mic sau un borcan cu capac - puneti uleiul, otetul si sarea.
- optional puteti adauga si putin mustar frantuzesc, dar nu este obligatoriu
- amestecati bine toate ingredientele, folositi o furculita sau, daca aveti un borcan - puneti capacul strans si agitati bine, pana sosul devine ca o emulsie.
Il turnati peste ingredientele din salata.
Amestecati bine cu 2 furculite, asa va ajunge sosul pe fiecare ingredient.
Mai potriviti de sare daca este nevoie.
Serviti imediat si savurati cu mare placere.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.