Dacă v-ați plictisit de rețetele de salate clasice cu verdețuri, vă propun așa o variantă delicioasă de salată verde cu mere și nuci. Este o combinație pe care am testat-o împreună cu toată echipa la ultima sesiune de Live Cooking și a avut mare succes. Eu știam că ar fi bună așa o rețetă de salată, dar sinceră să fiu, am gustat-o prima dată și am fost foarte plăcut impresionată. La așa ingrediente simple, este chiar de efect și deloc banală. Și bineînțeles, este o salată colorată, frumoasă și sățioasă.
În cazul în care vreți să faceți salata de post, înlocuiți mozzarella cu brânză tofu și cu siguranță o veți savura la fel de bine ca și varianta originală (pentru alte rețete de post, vedeți Selecția de rețete de post de pe site, inclusiv cu multe salate).
Și dacă nu aveți mozzarella, bineînțeles că se poate înlocui cu niște telemea mai nesărată, așa va fi mai românească, dar la fel de bună!
Salata verde se spală și se usucă bine.
O rupeți bucățele într-un bol mai mare.
Mărul se taie felii subțiri și se adaugă în bolul cu salata verde.
Apoi adăugați brânza mozzarella - o puteți pune așa biluțe mici sau le striviți puțin, va fi mai interesantă salata.
Acum puneți nucile mărunțite puțin cu un cuțit sau blender.
Să vă dau un pont mic - salata va fi mai aromată dacă veți căli nucile 2-3 minute pe o tigaie uscată - le răciți puțin și apoi tăiați.
Nu uitați de stafide sau merișoare.
Pregătim dressingul:
- într-un bol mic sau un borcan cu capac - puneți uleiul, oțetul și sarea.
- opțional puteți adăuga și puțin muștar franțuzesc, dar nu este obligatoriu
- amestecați bine toate ingredientele, folosiți o furculiță sau, dacă aveți un borcan - puneți capacul strâns și agitați bine, până sosul devine ca o emulsie.
Îl turnați peste ingredientele din salată.
Amestecați bine cu 2 furculițe, așa va ajunge sosul pe fiecare ingredient.
Mai potriviți de sare dacă este nevoie.
Serviți imediat și savurați cu mare plăcere.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.