Inca o reteta superba - am descoperit-o pe un forum si am zis s-o incerc. Ne-a placut foarte mult, are o aroma puternica de cocos si mere, textura pufoasa si usor umeda. De cand am pus-o la cuptor nu se mai putea in casa de la aroma de cocos, abia asteptam s-o gustam :)
Se amesteca laptele cu nuca de cocos intr-o cratita. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba 2-3 min, apoi stingeti focul si lasati sa se racoreasca putin.
Amestecati untul moale cu zaharul, apoi cu mixerul amestecati bine compozitia.
Adaugati cate un ou, pe rand, in compozitia de unt si zahar. Bateti fiecare ou cu mixerul, sa se incorporeze bine cu cealalta compozitie.
Cam asa arata compozitia finala de oua, unt si zahar.
Adaugati compozitia de cocos si lapte, amestecati bine cu mixerul. Intr-o alta frafurie amestecati faina cu praful de copt si il adaugati treptat in compozitia de mai sus, amestecand cu mixerul sa nu fie cocoloase.
Merele le spalati, curatati de coaja si seminte, si taiati marunt. Adaugati in aluat si amestecati bine.
Ungeti cu unt o tava de 26-28 cm, tapetati fundul tavii cu hartie de copt.
Turnati aluatul in tava si il distribuiti uniform pe toata suprafata. Il puneti la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste bine.
Dupa ce este gata, il lasati sa se racoreasca si il puneti pe o tava/farfurie rotunda. Presarati putina nuca de cocos sau pudra si prajitura este gata. Este foarte buna si calda si rece.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.