Încă o rețetă superbă - am descoperit-o pe un forum și am zis s-o încerc. Ne-a plăcut foarte mult, are o aromă puternică de cocos și mere, textură pufoasă și ușor umedă. De când am pus-o la cuptor nu se mai putea în casă de la aromă de cocos, abia așteptam s-o gustăm :)
Se amestecă laptele cu nuca de cocos într-o cratiță. Se pune pe foc și se lasă să fiarbă 2-3 min, apoi stingeți focul și lăsați să se răcorească puțin.
Amestecați untul moale cu zahărul, apoi cu mixerul amestecați bine compoziția.
Adăugați câte un ou, pe rând, în compoziția de unt și zahăr. Bateți fiecare ou cu mixerul, să se încorporeze bine cu cealaltă compoziție.
Cam așa arată compoziția finală de ouă, unt și zahăr.
Adăugați compoziția de cocos și lapte, amestecați bine cu mixerul. Într-o altă farfurie amestecați făina cu praful de copt și îl adăugați treptat în compoziția de mai sus, amestecând cu mixerul să nu fie cocoloașe.
Merele le spălați, curățați de coajă și semințe, și tăiați mărunt. Adăugați în aluat și amestecați bine.
Ungeți cu unt o tavă de 26-28 cm, tapetați fundul tăvii cu hârtie de copt.
Turnați aluatul în tavă și îl distribuiți uniform pe toată suprafața. Îl puneți la cuptor la foc mediu, până se rumenește bine.
După ce este gata, îl lăsați să se răcorească și îl puneți pe o tavă/farfurie rotundă. Presărați puțină nucă de cocos sau pudră și prăjitura este gata. Este foarte bună și caldă și rece.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.