Continuăm aventura cu gofrele sau vafele, și asta datorită formelor magice de gofre de la Tupperware. Dacă înainte ezitam să fac gofre pentru că nu aveam chef să stau și să veghez aparatul de gofre, acum le pun pe toate o dată în cuptor și în 15-20 de minute toți sunt fericiți. De data asta am încercat rețeta de gofre sărate, cu cașcaval - se fac foarte repede și simplu, aroma de cașcaval și verdeață se combină perfect.
Merg bine lângă o salată, sau dacă le tăiați bucățele mai mici le puteți umple cu orice pastă/pate și servi ca aperitive. Sunt așa de bune că le găsiți cu siguranță o utilizare corectă, neapărat să încercați.
Într-un bol puneți laptele și ouăle, mixați bine cu un tel sau mixer.
Adăugați făina și praful de copt.
Amestecați insistent și bine, să nu fie cocoloașe.
Acum puneți uleiul, verdeața (aici mărar tocat) și cașcavalul ras fin.
Iar amestecați bine.
Aici vedeți formele de silicon de la Tupperware în care fac eu vafele. Sunt 4 vafe în fiecare formă, eu am 2 și îmi ajung perfect pentru tava mare de cuptor.
Le puteți găsi la orice distribuitor Tupperware din țară, lista completă aici.
Puneți câte 2 linguri de aluat în fiecare loc de vafă și nivelați cu o lingură sau spatula să se umple bine spațiile.
Le coaceți timp de 15-20 de minute la cuptor preîncălzit la 180 de grade.
Apoi atent le răsturnați din forme în tava de cuptor, vă ajutați cu o mănușă sau prosop.
Le mai puneți 2-3 minute în cuptor și apoi le serviți cum vă place - simplu cu un iaurt sau smântână/brânză, cu o salată sau ca bază pentru diverse aperitive.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.