Continuam aventura cu gofrele sau vafele, si asta datorita formelor magice de gofre de la Tupperware. Daca inainte ezitam sa fac gofre pentru ca nu aveam chef sa stau si sa veghez aparatul de gofre, acum le pun pe toate o data in cuptor si in 15-20 de minute toti sunt fericiti. De data asta am incercat reteta de gofre sarate, cu cascaval - se fac foarte repede si simplu, aroma de cascaval si verdeata se combina perfect.
Merg bine langa o salata, sau daca le taiati bucatele mai mici le puteti umple cu orice pasta/pate si servi ca aperitive. Sunt asa de bune ca le gasiti cu siguranta o utilizare corecta, neaparat sa incercati.
Intr-un bol puneti laptele si ouale, mixati bine cu un tel sau mixer.
Adaugati faina si praful de copt.
Amestecati insistent si bine, sa nu fie cocoloase.
Acum puneti uleiul, verdeata(aici marar tocat) si cascavalul ras fin.
Iar amestecati bine.
Aici vedeti formele de silicon de la Tupperware in care fac eu vafele.Sunt 4 vafe in fiecare forma, eu am 2 si imi ajung perfect pentru tava mare de cuptor.
Le puteti gasi la orice distribuitor Tupperware din tara, lista completa aici.
Puneti cate 2 linguri de aluat in fiecare loc de vafa si nivelati cu o lingura sau spatula sa se umple bine spatiile.
Le coaceti timp de 15-20 de minute la cuptor preincalzit la 180 de grade.
Apoi atent le rasturnati din forme in tava de cuptor, va ajutati cu o manusa sau prosop.
Le mai puneti 2-3 minute in cuptor si apoi le serviti cum va place - simplu cu un iaurt sau smantana/branza, cu o salata sau ca baza pentru diverse aperitive.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.