Aceasta Salata Cobb cu pui si avocado este una din descoperirile mele recente in materie de salate cu pui, mai consistenta, dar in acelasi timp colorata, satioasa, frumoasa si interesanta. Mai jos in pasi aveti reteta de Salata Cobb clasica, combinatia cea mai cunoscuta si merita la o prima incercare asa s-o faceti. Eu voi da si alte variante de salata Cobb mai jos, perfecte pentru orice gust, inclusiv si cei vegetarieni.
Deci, in orice salata Cobb ramane neschimbat stratul de verdeata, in rest sus puteti pune orice alte combinatii va plac: rosii, cascaval de orice fel, morcov ras, bacon, sunca/pastrama de pui, carne coapta gen barbeque, ceapa rosie/verde, porumb, fasole rosie, naut., ardei, castraveti, oua, etc.
Am observat si variante vegetariene de salata Cobb cu aceste ingrediente: tofu, naut, alune, migdale, caju, vedeturile de mai sus, capsuni/mure/afine, felii de mandarine, ananas, caise uscate/merisoare, mere, etc.
Nu-i asa ca e geniala?! Pe langa faptul ca arata foarte frumos puteti sa combinati orice va place in functie de gusturi, preferinte si meniu - varianta clasica, vegetariana, low-carb sau dupa gust si ce aveti in frigider.
In primul rand taiati felii bacon-ul si il caliti in tigaie fara ulei pana se rumenste bine.
Apoi il treceti pe o frafurie asternuta cu servetele sa se absoarba excesul de grasime. Lasati asa pana pregatim restul ingredientelor.
Pregatiti frunzele si verdeturile care le aveti - spalati, uscati si rupeti bucatele medii intr-un bol mai adanc.
Pregatiti s restul ingredientelor - aici am pus pastrama de casa, fac de obicei mai multa si congelez pentru salata.
Branza cu mucegai o puteti inlocui fara grija cu orice branza va place sau cu cascaval.
Pentru culoare mai multa data viitoare voi adauga neaparat si porumb.
Pregatim dressingul:
- intr-un bol turnam uleiul, otet balsamic sau zeama de lamaie si putina sare.
- optional puteti pune si putin piper negru
- optional puteti adauga aici si 1 lingurita de mustar boabe, din acela frantuzesc
- amestecati bine sa se emulsioneze compozitia, dar asta chiar inainte s-o turnati peste salata, ca intre timp se separa inapoi.
Turnati jumatate din acest dressing peste verdeturile din bol si amestecati bine cu niste furculite.
Incepem sa montam salata:
Mai intai puneti pe un platou mare primul strat, cel de frunze cu dressing.
Ouale fierte le taiati sferturi sau cubulete si puneti inca un rand pe platou.
Un rand de bacon rumenit si scurs de grasime.
Acum puneti cubulete de branza si avocado, fiecare in randul lui.
Peste toate aceste randuri puneti restul de dressing.
Serviti salata imediat, o puneti pe masa asa randuri si chiar cand incepeti sa mancati o amestecati atent in platou.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.