Este delicioasa orice supa de pui, dar va spun ca o supa cu adaos de linte va fi mai gustoasa, si mai sanatoasa. In aceasta reteta de supa de pui am zis sa combin gusturile, ca ne place foarte mult Supa-crema de linte si sigur nu aveam ce sa stric. Am facut un prim test si am fost uimita de rezultat - este absolut delicioasa, frumoasa si colorata. Pe langa altele am adaugat si rosii(aici cubulete din conserva), un pic de curry sau turmeric(optional) si boia. Da, este o reteta de supa de pui de notat, salvat si executat cat mai des.
Asa cum am zis, am pus si rosii - puteti folosi rosii proaspete de sezon sau cele cubulete din conserva. Eu aveam la indemana un intreg cos cu conservele mele preferate CIRIO, produse autentice italiene cu o vechime si traditie mare in spate. Ma bucur acum ca pot lucra cu ele la cateva retete si sa vi le recomand, dar si asa le am intotdeauna in debara, mai ales in sezonul rece.
Intr-o cratita mare de 5 litri am pus bucatile de piept de pui(l-am taiat fiecare in 2-3 parti).
Am mai adaugati radacina de telina, cea de patrunjel, 1 ardei si 1 ceapa - asta ca sa facem supa si mai gustoasa si aromata dar in principiu ar fi suficient sa puneti macar o ceapa.
Turnati cam 3 litri de apa si puneti oala pe foc.
Cand incepe sa fiarba strangeti spuma de deasupra.
Eu mai pun la fierbere si 2 frunze de dafin, asa facea bunica si mama, asa fac si eu.
Acum faceti focul mic si lasati carnea sa fiarba impreuna cu radacinoasele 1 ora. Daca este o gaina mai batrana fierbeti pana este moale carnea.
Dupa acest timp scoateti din supa radacinoasele, ardeiul si ceapa - eu le scug bine si le arunc, si-au lasat aroma in supa si nu le mai folosesc in continuare in ciorba.
Acum adaugati in cratita cartofii si morcovii taiati cubulete medii.
Lintea o spalati bine in 2-3 ape si o puneti la fel in cratita.
Amestecati bine si lasati sa fiarba la foc mic 20-30 de minute.
In acest timp taiati cubulete mici 1 ceapa, o puneti la calit intr-o tigaie cu putin ulei.
Cand se rumeneste usor adaugati boia si optional turmeric sau curry - supa va avea o aroma si culoare deosebite cu ele, dar puteti sa nu puneti daca nu aveti sau nu va place.
Amestecati bine si lasati sa se caleasca condimentele 10-20 de secunde, nu mai mult, sa nu se arda si sa nu-si schimbe gustul.
Acum adaugati cubulete de rosii, de obicei cand nu este sezon folosesc rosii cuburi din conserva si da, conserve CIRIO prefer sa am in debara, le folosesc de ani de zile si sunt de o calitate deosebita.
Amestecati bine si mai caliti totul inca 2-3 minute.
Treceti acest amestec din tigaie in cratita cu supa si amestecati bine.
Acum daca au fiert cartofii si lintea, potiriviti de sare, puneti patrunjelul tocat si mai amestecati bine supa.
Inchideti focul, puneti capacul si lasati sa se mai patrunda 20-30 de minute inainte de servire.
Puteti face supa si in varianta mai dietetica, fara sa caliti legumele - va fi tot buna, poate nu chiar la fel de colorata. Pentru asta puneti la fiert, odata cu radacinoasele si carnea, rosiile cubulete si uleiul. Vor fierbe toate impreuna si gustul la fel va fi bun.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.