Madlene - reteta de baza, simpla Reteta VIDEO
Reteta de madlene sau madeleines este demult pe lista mea de "to do" dar cu ocazia ca am ajuns sa pun mana pe niste forme de madlene, minunate si calitative din silicon de la Tupperware, le-a venit si lor randul. Daca sunteti in cautare de niste forme bune pentru reteta de madlene gasiti un distribuitor Tupperware din tara, lista completa pe site-ul oficial, si rugati sa va anunte cand sunt disponibile pe stoc si in promotii. A fost un proces minunat si foarte rapid, nu a trebuit sa ung formele, madlenele mele s-au desprins usor de tava si toti au fost fericiti.
Eu am obtinut 27 de prajiturici moi si pufoase din aceasta reteta de madlene, am avut 2 tavi pe care le puneam alternativ in cuptor a cate 8 in fiecare. Aveti in vedere cum modificati reteta in functie de cate madlene incap in forma pe care o aveti.
Am mers pe varianta cea mai banala, le-am facut simple cu vanilie, dar puteti adauga diverse arome, cacao, coaja lamaie/portocala, seminte si chiar fulgi de ovaz - dar cu atentie si la cantitatea de faina. Aluatul de madlene nu trebuie sa fie foarte gros, altfel prajiturile ies mai dense si nu prea pufoase.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Praf de copt
5 g
sau 1 lingurita
●
Esenta de vanilie
1 buc
sau alte arome preferate
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol puneti ouale, zaharul si aromele dorite - vanilie, coaja de lamaie rasa, etc.
Pas 2
Amestecati bine cu mixerul pana compozitia isi schimba culoarea.
Pas 3
Adaugati treptat untul topit si racorit, mai continuati sa mixati inca putin.
Pas 4
Puneti faina si praful de copt.
Pas 5
Amestecati bine sa nu fie cocoloase in aluat. Veti observa ca este putin mai lichid dar asa va recomand sa-l lasati si nu mai adaugati faina, riscati sa obtineti madlene ceva mai dense.
Pas 7
Cu o lingura mai mare turnati aluatul in forme, eu le-am umplut, dar puteti pune si 2/3 din ele.
Pas 8
Le coaceti timp de 10-15 minute la cuptor preincalzit la 180 de grade.
Apoi lasati inca 10 minute sa se racoreasca in forma.
Pas 9
Se scot din forme si tava o puteti imediat refolosi pentru inca o tura de madeleines.
Eu am avut 2 forme si le puneam alternativ in cuptor, din acest aluat am obtinut 27 de prajituri.
Pas 10
Dupa ce se racesc putin, le aranjati pe un platou frumos si le puteti optional orna cu zahar pudra.
Pas 11
Sunt moi, pufoase si delicioase, copii s-au bucurat enorm de ele.
Pofta Buna!
Cantitate:
27 buc
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)