Capsuni congelate

La cat de tentant este sa faceti capsuni congelate simple, in forma clasica sa stiti ca nu este o idee deloc buna. Anume capsunile dupa decongelare se fac blegi, decolorate si nu mai amintesc deloc cu cele care le-ati pus vara. Eu congelam mult timp in varianta cu zahar, capsunile bucatele si ca strat protector a fost siropul de zahar format. Este si asta o metoda foarte buna si chiar v-o recomand.

Demult ma gandeam sa congelez capsunile in forma de piure sau sos, in varianta cu zahar dar cel mai bine cu miere. Acest piure este perfect pentru orice - inghetata, clatite, papanasi, limonada, creme - singurul efort care trebuie sa-l faceti este sa-l scoteti din congelator cu 2-3 ore inainte de consum.

Marele avantaj este ca nu trebuie sa faceti mare lucru, doar treceti prin blender, optional si o sita si turnati in pahare. Se pastreaza perfect majoritatea vitaminelor, aroma si gustul capsunilor. Dezavanatajul ca va ocupa loc in congelator, eu am trecut de problema asta si mi-am luat congelator mare anume pentru a pastra la maxim tot ce vreau fara sa ma agit ca nu am loc in combina frigorifica.

Da, la fel puteti face piure din orice fructe va plac, este foarte bun si ma veti pomeni de bine la iarna. Anume in aceasta runda am pus zahar pentru ca mi-am terminat toate rezervele de miere buna, dar recomand cu miere, sa fie un piure sanatos la maxim. Cantitatea de miere sau zahar tot nu este fixa, puteti pune dupa cum va palce de dulce, bineinteles ca va fi mai frumos cu un pic mai mult dulce dar nu cu mult.

Pentru ca anul asta am rezerve suficiente de dulceturi din anul trecut, acum pun accent nume pe congelare, este metoda perfecta de conservare daca vreti maxim de vitamine si arome.

Ingrediente
Capsuni
1 kg
sau zmeura, coacaze, afine, marisoare, etc
Miere
200 g
sau zahar simplu/brun
Pasi de urmat
Pas 1

Capsunile se spala bine se se curata de frunze, lasati neaparat sa se scurga de apa intr-o sita.

Capsuni congelate - Pas 1
Pas 2

Le puneti in blender, adaugati mierea sau zaharul.

Eu am pus acum zahar, pentru ca am terminat rezervele de miere buna si mai dureaza pana albinele isi termina treaba anul asta :)

Capsuni congelate - Pas 2
Pas 3

Faceti un piure uniform si fin.

Piureul de capsuni si zmeura se poate trece prin sita, sa nu aveti prin el semintele mici - eu le-am lasat aici, au si ele ceva chestii sanatoase si pacat sa le aruncam.

La retete de creme mai fine puteti separa prin sita semintele atunci, la decongelarea unei portii mici.

Capsuni congelate - Pas 3
Pas 4

Turnati piurul in recipiente mici - casolete sau ca mine, in pahare de unica folosinta.

Va recomand anume sa fie portii mici si puteti foarte bine sa va orientati la iarna cat decongelati pentru retete.

Capsuni congelate - Pas 4
Pas 5

Le puneti intr-o tava, acoperiti cu folie alimentara deasupra si dati la congelator.

Dupa congelare le puteti pune in pungi si se vor aranja mai ergonomic in sertare.

Capsuni congelate - Pas 5
Pas 6

Este un piure delicios, colorat, plin de vitamine si aromat - eu il folosesc la inghetate, clatite, papanasi, creme, budinci, jeleuri sanatoase, limonada, etc.

Pofta Buna!

Capsuni congelate - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min