Ingrediente
●
Cartofi
1 kg
mai bine luati cartofi roz, au mai putin amidon si se comporta mai bine la cuptor
●
Faina de malai
4 linguri
din aia pt mamaliga
●
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
●
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurita
●
Usturoi granulat(praf)
0.25 lingurite
adica un varf de lingurita, optional puteti adauga curry sau amestec mexican de condimente
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalati bine cartofii cu o perie de bucatarie. Se vor coace cu tot cu coaja, este si mai simplu si mai sanatos (datorita multor vitamine care se contin in ea).
Pas 2
Intr-o farfurie amestecati faina de porumb cu sarea si mirodeniile.
Pas 3
Cartofii se taie felii in 4 sau in 6, in functie de marimea cartofului.
Pas 4
Puneti cartofii intr-o farfurie mai mare, adaugati uleuil si amestecati bine cu mainile - in asa fel ca fiecare bucatica de cartof sa fie acoperita cu ulei.
Pas 5
Adaugati amestecul de malai peste cartofi si ii scuturati bine - toti cartofii trebuie sa fie cu o crusta de malai pe ei.
Pas 6
Acoperiti o tava de cuptor cu hartie pergament si aranjati toti cartofii cu coaja in jos pe tava.
Pas 7
Puneti tava la cuptor, aproximativ la 250 C timp de 45 de min - 1 ora. La mine cuptorull este din ala fara temperatura, am pus la o treapta mai mare de caldura, peste 30 de min i-am testat cu un cutit. Daca incepe sa intre usor cutitul in ei - cam in 15 min ii scoateti. Daca mai sunt tari, mariti temepratura cuptorului.
Cel mai bine este sa-i serviti calzi, chiar dupa ce ii scoateti din cuptor - dar au fost foarte buni si incalziti la microunde.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(3-4 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (18 voturi)