Cartofi crocanți la cuptor

Este o rețetă pe care tot amânam s-o fac, și acum îmi pare rău - sunt atât de buni că i-aș face în fiecare zi. Cartofii sunt delicioși, crocanți deasupra și un pic pufoși în mijloc. Sunt o garnitură perfectă, dar și o mâncare delicioasă pentru cei care țin post. Se pot mânca cu salată, cremă de brânză sau iaurt, grătar, etc.

Ingrediente
Cartofi
1 kg
mai bine luați cartofi roz, au mai puțin amidon și se comportă mai bine la cuptor
Făină de mălai
4 linguri
din aia pt mămăligă
Ulei de floarea-soarelui
4 linguri
   
Sare
0.5 lingurite
   
Boia de ardei roșu dulce
1 lingurita
   
Usturoi granulat(praf)
0.25 lingurite
adică un vârf de linguriță, opțional puteți adăuga curry sau amestec mexican de condimente
Pași de urmat
Pas 1

Spălați bine cartofii cu o perie de bucătărie. Se vor coace cu tot cu coajă, este și mai simplu și mai sănătos (datorită multor vitamine care se conțin în ea).

Cartofi crocanți la cuptor - Pas 1
Pas 2

Într-o farfurie amestecați făina de porumb cu sarea și mirodeniile.

Cartofi crocanți la cuptor - Pas 2
Pas 3

Cartofii se taie felii în 4 sau în 6, în funcție de mărimea cartofului.

Cartofi crocanți la cuptor - Pas 3
Pas 4

Puneți cartofii într-o farfurie mai mare, adăugați uleiul și amestecați bine cu mâinile - în așa fel ca fiecare bucățică de cartof să fie acoperită cu ulei.

Cartofi crocanți la cuptor - Pas 4
Pas 5

Adăugați amestecul de mălai peste cartofi și îi scuturați bine -  toți cartofii trebuie să fie cu o crustă de mălai pe ei.

Cartofi crocanți la cuptor - Pas 5
Pas 6

Acoperiți o tavă de cuptor cu hârtie pergament și aranjați toți cartofii cu coaja în jos pe tavă.

Cartofi crocanți la cuptor - Pas 6
Pas 7

Puneți tava la cuptor, aproximativ la 250 C timp de 45 de minute - 1 oră. La mine cuptorul este din acela fără temperatură, am pus la o treaptă mai mare de căldură, după 30 de minute i-am testat cu un cuțit. Dacă începe să intre ușor cuțitul în ei  - cam în 15 minute îi scoateți. Dacă mai sunt tari, măriți temperatura cuptorului.

Cel mai bine este să-i serviți calzi, chiar după ce îi scoateți din cuptor -  dar au fost foarte buni și încălziți la microunde.

Poftă Bună!

Cartofi crocanți la cuptor - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Sursă: e-retete.ro