Este o rețetă pe care tot amânam s-o fac, și acum îmi pare rău - sunt atât de buni că i-aș face în fiecare zi. Cartofii sunt delicioși, crocanți deasupra și un pic pufoși în mijloc. Sunt o garnitură perfectă, dar și o mâncare delicioasă pentru cei care țin post. Se pot mânca cu salată, cremă de brânză sau iaurt, grătar, etc.
Spălați bine cartofii cu o perie de bucătărie. Se vor coace cu tot cu coajă, este și mai simplu și mai sănătos (datorită multor vitamine care se conțin în ea).
Într-o farfurie amestecați făina de porumb cu sarea și mirodeniile.
Cartofii se taie felii în 4 sau în 6, în funcție de mărimea cartofului.
Puneți cartofii într-o farfurie mai mare, adăugați uleiul și amestecați bine cu mâinile - în așa fel ca fiecare bucățică de cartof să fie acoperită cu ulei.
Adăugați amestecul de mălai peste cartofi și îi scuturați bine - toți cartofii trebuie să fie cu o crustă de mălai pe ei.
Acoperiți o tavă de cuptor cu hârtie pergament și aranjați toți cartofii cu coaja în jos pe tavă.
Puneți tava la cuptor, aproximativ la 250 C timp de 45 de minute - 1 oră. La mine cuptorul este din acela fără temperatură, am pus la o treaptă mai mare de căldură, după 30 de minute i-am testat cu un cuțit. Dacă începe să intre ușor cuțitul în ei - cam în 15 minute îi scoateți. Dacă mai sunt tari, măriți temperatura cuptorului.
Cel mai bine este să-i serviți calzi, chiar după ce îi scoateți din cuptor - dar au fost foarte buni și încălziți la microunde.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.