Este o reteta pe care tot amanam s-o fac, si acum imi pare rau - sunt atat de buni ca i-as face in fiecare zi. Cartofii sunt deliciosi, crocanti deasupra si un pic pufosi in mijloc. Sunt o garnitura perfecta, dar si o mancare delicioasa pentru cei care tin post. Se pot manca cu salata, crema de branza sau iaurt, gratar, etc.
Spalati bine cartofii cu o perie de bucatarie. Se vor coace cu tot cu coaja, este si mai simplu si mai sanatos (datorita multor vitamine care se contin in ea).
Intr-o farfurie amestecati faina de porumb cu sarea si mirodeniile.
Cartofii se taie felii in 4 sau in 6, in functie de marimea cartofului.
Puneti cartofii intr-o farfurie mai mare, adaugati uleuil si amestecati bine cu mainile - in asa fel ca fiecare bucatica de cartof sa fie acoperita cu ulei.
Adaugati amestecul de malai peste cartofi si ii scuturati bine - toti cartofii trebuie sa fie cu o crusta de malai pe ei.
Acoperiti o tava de cuptor cu hartie pergament si aranjati toti cartofii cu coaja in jos pe tava.
Puneti tava la cuptor, aproximativ la 250 C timp de 45 de min - 1 ora. La mine cuptorull este din ala fara temperatura, am pus la o treapta mai mare de caldura, peste 30 de min i-am testat cu un cutit. Daca incepe sa intre usor cutitul in ei - cam in 15 min ii scoateti. Daca mai sunt tari, mariti temepratura cuptorului.
Cel mai bine este sa-i serviti calzi, chiar dupa ce ii scoateti din cuptor - dar au fost foarte buni si incalziti la microunde.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.