Aveam o poftă mare săptămâna trecută anume de această combinație - prăjitură cu cireșe și ciocolată - cu un blat pufos și umed. Inițial planificam să preiau aluatul de la Prăjitură cu ciocolată și caise, dar până m-am apucat de gătit mi-a ajuns la ochi rețeta de prăjitură cu cireșe de mai jos și am zis să schimb combinația. Mă bucur mult că am făcut-o, este extraordinar de bună, păcătoasă de ciocolatoasă, un gust complet și se combină perfect cu cireșe, vișine sau alte fructe preferate. A fost efectiv devorată de toată lumea, nu te mai puteai opri din mâncat, off...
A fost un mare chin pentru mine să fac cumva pozele să reprezinte și gustul minunat, așa că dacă nu vă convinge poza la această prăjitură cu cireșe și ciocolată, încercați să vedeți și Video, în plus aveți încredere că de atâția ani știu să vă recomand în mare parte rețete bune.
Am mai adaptat puțin rețeta la tava de cuptor standard și am mai cizelat eu după capul meu, tre' să iasă bine.
Într-un bol puneți pudra de cacao și turnați deasupra apa clocotită fierbinte. Amestecați bine să nu fie cocoloașe și lăsați să se răcorească minim 15-20 de minute.
În acest timp în alt bol amestecați făina cu zahăr, sare și praful de copt.
Dacă mai aveți timp, puteți să scoateți sâmburii din cireșe sau vișine.
Acum peste amestecul de făină turnați lichidul cu cacao, uleiul, ouăle și vanilia.
Trebuie să vă iasă un aluat puțin mai gros și mătăsos, fără cocoloașe - amestecați cu un tel sau mixer.
Avem și cireșele curățate de sâmburi și scurse de zeamă.
Opțional le mai puteți amesteca cu 1-2 linguri de făină, să absoarbă excesul de suc.
Adăugați cireșele în aluatul pregătit anterior.
Nu uitați să puneți și ciocolata tăiată bucățele mici.
Amestecați bine cu o lingură.
Turnați compoziția în tava de cuptor clasică, cea de la aragaz de 4 ochiuri, așternută cu hârtie de copt.
Nivelati și distribuiți uniform aluatul și cireșele din el.
Se coace timp de 30-35 de minute în cuptor preîncălzit la 180 de grade.
Verificați cu scobitoarea să fie coaptă bine.
Lăsați să se răcească bine înainte de portionare și servire.
Și o secțiune, sper eu convingătoare :)
Este de mare efect, combinație perfectă și gust complet de ciocolată, nu dați sigur greș cu ea.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.