Aveam o pofta mare saptamana trecuta anume de aceasta combinatie - prajitura cu cirese si ciocolata - cu un blat pufos si umed. Initial planificam sa preiau aluatul de la Prajtura cu ciocolata si caise, dar pana m-am apucat de gatit mi-a ajuns la ochi reteta de prajitura cu cirese de mai jos si am zis sa schimb combinatia. Ma bucur mult ca am facut-o, este extraordinar de buna, pacatoasa de ciocolatoasa, un gust complet si se combina perfect cu cirese, visine sau alte fructe preferate. A fost efectiv devorata de toata lumea, nu te mai putea opri din mancat, off...
A fost un mare chin pentru mine sa fac cumva pozele sa reprezinte si gustul minunat, asa ca daca nu va convinge poza la aceasta prajitura cu cirese si ciocolata, incercati sa vedeti si Video, in plus aveti incredere ca de atatia ani stiu sa va recomand in mare parte retete bune.
Am mai adaptat putin reteta la tava de cuptor standard si am mai cizelat eu dupa capul meu, tre sa iasa bine.
Intr-un bol puneti pudra de cacao si turnati deasupra apa clocotita fierbinte. Amestecati bine sa nu fie cocoloase si lasati sa se racoreasca minim 15-20 de minute.
In acest timp in alt bol amestecati faina cu zahar, sare si praful de copt.
Daca mai aveti timp, puteti sa scoateti samburii din cirese sau visine.
Acum peste amestecul de faina turnati lichidul cu cacao, uleiul, ouale si vanilia.
Trebuie sa va iasa un aluat putin mai gros si matasos, fara cocoloase - amestecati cu un tel sau mixer.
Avem si ciresele curatate de samburi si scurse de zeama.
Optional le mai puteti amesteca cu 1-2 linguri de faina, sa absoarba excesul de suc.
Adaugati ciresele in aluatul pregatit anterior.
Nu uitati sa puneti si ciocolata taiati bucatele mici.
Amestecati bine cu o lingura.
Turnati compozitia in tava de cuptor clasica, cea de la aragaz de 4 ochiuri, asternuta cu hartie de copt.
Nivelati si distribuiti uniform aluatul si ciresele din el.
Se coace timp de 30-35 de minute in cuptor preincalzit la 180 de grade.
Verificati cu scobitoarea sa fie coapta bine.
Lasati sa se raceasca bine inainte de portionare si servire.
Si o sectiune, sper eu convingatoare :)
Este de mare efect, combinatie perfecta si gust complet de ciocolata, nu dati sigur gres cu ea.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.