Titlul sună simplu, iaurt cu miere combinam eu și înainte de a veni în Grecia dar după ce am mai citit/descifrat niște bloguri grecești am văzut că se face ceva mai elegant și iese o minune de desert frumos, rapid și sănătos. Am insistat să gust acest iaurt cu miere în vreo 3 taverne și cam în toate era făcut la mântuială - adică turnat banal multă miere peste niște iaurt grecesc simplu, în una singură ne-au mai aruncat niște nuci acolo, abia de se vedeau...
Ei, să știți că se schimbă mult treaba dacă adăugați puțină vanilie în niște iaurt grecesc bun, iar mix-ul de nuci neapărat de călit puțin pe tigaie dinainte - abia după ce am executat în anume așa fel desertul, chiar aici în Grecia, dar în bucătăria noastră de pe malul mării, soțul mi-a zis că înțelege de ce m-am tot agitat cu el. A fost efectiv devorat cu multă, multă poftă, nucile călite fac o diferență de nu vă închipuiți, așa că nu săriți acest pas!
Amestecul de nuci îl puneți într-o tigaie uscată și le căliți până se rumenesc ușor, lăsați să se răcească.
Eu am luat o pungă de nuci deja amestecate din comerț - caju, migdale, nuci simple și alune de pădure.
Alt aspect pe care insist este neapărat să tăiați nucile cu un cuțit, să fie bucăți mai mari.
Dacă totuși preferați blenderul aveți grijă să nu le face praf și prea mărunte.
Acum puneți într-un bol mai mare iaurtul și îl amestecați cu esența de vanilie.
Eu aici în Grecia am găsit numai acest praf de vanilie, nu am fost încântată de el dar mai bine decât deloc.
Acum treceți iaurtul în niște boluri mici sau pahare/cești frumoase.
Presărați deasupra nucile mărunțite.
Turnați miere cât vă place și vă lasă inima.
Mierea trebuie să fie bună, dar asta știți, nu?
Și desertul cu iaurt și miere trebuie servit imediat - aspect important de știut, altfel mierea se va dizolva cu iaurtul și nu mai are același aspect.
Am observat că nucile se pot pune și peste miere, adică iaurt+miere+nuci, dar asta cum vă place și vă iese, este bun oricum - răcoritor, ușor, frumos, aromat, perfect!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.