Această ruladă Diplomat este una din rețetele cele mai "Oau!" din ultima perioadă, este aromată, moale, simplă și de mare efect, dar cred că vă dați seama și singuri. Dacă sunteți în căutare de o rețetă de ruladă simplă și faină eu chiar insist s-o încercați pe asta, veți fi foarte surprinși. Neapărat să aveți grijă și fiți atenți la toți pașii, rulada e simplă dar suficient să greșiți un mic pas și nu iese chiar așa frumoasă.
Eu m-am tot jucat cu această rețetă de ruladă Diplomat vreo lună, am încercat s-o fac cu altă cremă dar am rămas la budinca de vanilie banală, se potrivește cel mai bine cu banana și fac cumva schimb de arome între ele. Pe urmă nu o ruleam corect, eu doar aduceam marginile în sus și nu înțelegeam de ce nu se țin, dar de fapt chiar trebuie rulată-răsturnată în mod clasic, așa că secțiunea de jos să vină sus - o să vedeți în pași și în video mai bine.
Până la urmă mi-am dat seama că nu trebuie să reinventez nimic, doar aș recomanda un pic mai puțin lapte în budincă - să fie crema ceva mai groasă. Pe plicuri de obicei scrie 500ml, eu aș zice să puneți 400ml de lapte. Încă o mică observație - eu nu am folosit chiar toată budinca pe ruladă să o pot lucra mai sigur, cred că ar merge s-o faceți și din mai multe pișcoturi, 8 și chiar 12 cu aceeași cantitate de cremă.
Iese oricum bine, și cu efort minim.
Luați pișcoturile simple, cele pentru Tiramisu, și le întoarceți cu partea zaharisită în jos.
Așterneți cu folie alimentară un fund, platou sau farfurie plată.
Înmuiați repede fiecare pișcot într-un bol cu 200ml de lapte rece și le aranjați în 2 rânduri uniforme.
Cam așa trebuie să arate - le aliniați unul lângă altul cât mai aproape.
Deasupra acoperiți cu o altă bucată de folie alimentară și puneți la frigider pentru 4 ore să se înmoaie bine pișcoturile.
După 4 ore preparați repede budinca conform cu instrucțiunile de pe plic - cu 50g de zahăr și 400ml de lapte.
Recomand să puneți un pic mai puțin lapte decât scrie pe plic (de obicei sunt 500ml) să fie budinca ceva mai densă. Amestecați până începe să fiarbă și se îngroașă, închideți focul.
Scoateți pișcoturile din frigider și luați atent folia de deasupra.
Puneți peste pișcoturi budinca fierbinte.
Eu nu am pus-o toată că mi s-a părut cam multă, dar vă orientați - eventual faceți rulada din 16-20 pișcoturi și puneți toată budinca.
Nivelati atent pe toată suprafața.
Undeva aproape de mijlocul ruladei aranjați banana.
Vă ajutați cu folia și rulați pișcoturile în așa fel ca secțiunea-mijlocul de jos să vină deasupra.
Nici într-un caz nu aduceți doar marginile laterale în sus, nu se vor ține, trebuie chiar s-o rulați-răsturnați.
Înveliți bine cu folia alimentară.
Și o puneți la frigider pentru câteva ore, dar mai bine peste noapte.
După acest timp o luați din frigider și scoateți atent folia, veți observa că rulada e foarte fermă și se ține bine.
Eu recomand un timp mai mare de pătrundere la frigider pentru că în acest caz banana lasă o aromă puternică în budinca de vanilie și rulada este mai faină. Dar și în 2-3 ore deja se poate servi.
Bateți bine smântâna rece pentru frișcă - aveți aici mai multe detalii. Ornați rulada cu frișcă bătută, vedeți cum am făcut eu în poză.
Este mai de efect dacă o ornați cu frișcă, dar în varianta rapidă merge și așa simplă :)
Cu o sită mică presărați și puțină pudră de cacao.
Și rulada este gata de tăiat-servit.
Crema este fermă și rulada se taie foarte bine, dacă nu este așa ați greșit undeva la prepararea budincii.
Oricum e bună...
Puteți încerca și alte creme, dar vă spun sigur și este verificat - budinca se potrivește cel mai bine.
Bineînțeles că merge să folosiți și alte fructe în loc de banane, dar la fel - e cel mai simplu și mai aromat cu banane. Eu am tot încercat diverse combinații, dar asta a avut cel mai mare succes de fiecare dată.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.