Cu aceasta reteta de noodles chinezesti incep o serie mare de retete cu inspiratie chinezeasca, toata familia a devenit mare fan si asta datorita ingredientelor corecte si prepararii acasa. Sa cititi neaparat si articolul despre Unde sa cumparati ingrediente chinezesti, nu sunt scumpe, dar gasiti cantitati bune la preturi rezonabile. Sa stiti ca eu nu prea am fost impresioanata de noodles-urile din comert, mi se parea cam scump pentru ce am gasit acolo. Dar de cand tot testez retete chinezesti cu succes, am avut curaj sa incerc si aceste noodles de pui cu legume facute acasa. Putin spus ca am fost impresionati cu totii(si copiii!), i-am savurat pana la ultima bucatica, in plus, de fiecare data reusesc sa-mi impresionez si musafirii cu ceva nou si deosebit.
Vreau sa mentionez ca veti gasi multe variante de noodles pe net, eu va prezint reteta adaptata de mine cantitativ si la ingredientele noastre preferate. Am pornit prima data de la Reteta Andreei, dar am adaptat-o cantitativ(suntem 4 guri la masa+casoletele de servici :), am mai adaugat ciuperci cu broccoli, ca ne plac mult.
Inca o remarca - din pacate e greu sa gasesti un wok bun si mare, pentru a gati cantitate mai mare de noodles. Eu folosesc cu succes tigaia mea adanca clasica, este incapatoare, poate un chinez s-ar stramba dar noua ne place si asa - fara investitii, loc ocupat in bucatarie si agitatia cautarii tigaii perfecte!
Inainte sa va apucati de restul ingredientelor, in primul rand marinam carnea de pui pentru 30 de minute- 1 ora.
Deci o taiati felii subtiri si lungi, puneti intr-un bol, adaugati - 1 lingura sos soia Dark + 2 linguri sos soia Light + 1 lingura vin de orez + 1 lingurita sare + 1 lingura amidon.
Amestecati bine si lasati la frigider pana pregatiti restul ingredientelor.
Acum aveti timp sa pregatiti toate legumele:
- ardeii taiati in bucati medii
- morcovul rondele
- ciupercile in jumatati sau sferturi
- broccoli buchetele mici
La ceapa verde separati partea verde de cea alba si le tocati marunt.
Usturoiul se toaca cat mai marunt posibil.
Acestia sunt taiteii pe care-i preferam noi, nu am incercat multe alte marci - a fost dragoste de la prima inghititura si inca nu am experimentat altele.
Daca aveti alte sugestii, sunt binevenite :)
Se fierb conform cu instructiunile de pe punga, de multe ori timpul de fierbere este cam de 3-4 minute.
Scurgeti de apa fierbinte, clatiti bine cu apa rece si lasati intr-o sita pana le vom folosi.
Revenim la carnea marinata:
- intr-o tigaie mare incalziti bine 1 lingura de ulei de arahide si puneti carnea la calit
Amestecati bine periodic pana se rumeneste si gateste bine.
Apoi o scoateti din tigaie intr-o farfurie si lasati deocamdata la o parte.
Mai turnati in tigaie 2 linguri de ulei de arahide, adaugati partea alba de la ceapa si usturoiul tocat - caliti la foc iute 2 minute si amestecati periodic.
Acum adaugati legumele pregatite la pasul 3.
Caliti la foc iute si amestecati periodic timp de inca 3-4 minute.
Legumele nu trebuie sa fie foarte gatite, doar invaluite putin.
Adaugati carnea de pui gatita, amestecati.
Adaugati taiteii gatiti si inca 2-3 linguri de sos de soia Light.
Mai turnati inca 1-2 linguri de ulei de susan, pentru aroma specifica si gust mai interesant.
Amestecati bine si inchideti focul imediat.
De preferat sa-i serviti imediat, presarati cu ceapa verde tocata deasupra sau in timp de 10-15 minute pentru ca pe urma legumele se mai inmoaie si nu sunt asa crocante si bune.
Oricum sa stiti ca este o mancare deosebit de buna - legume colorate si crocante, carnea frageda si aromata, taitei elastici si toate astea cu arome super faine...
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.