Cu această rețetă de noodles chinezești încep o serie mare de rețete cu inspirație chinezească, toată familia a devenit mare fan și asta datorită ingredientelor corecte și preparării acasă. Să citiți neapărat și articolul despre Unde să cumpărați ingrediente chinezești, nu sunt scumpe, dar găsiți cantități bune la prețuri rezonabile. Să știți că eu nu prea am fost impresionată de noodles-urile din comerț, mi se părea cam scump pentru ce am găsit acolo. Dar de când tot testez rețete chinezești cu succes, am avut curaj să încerc și aceste noodles de pui cu legume făcute acasă. Puțin spus că am fost impresionați cu toții (și copiii!), i-am savurat până la ultima bucățică, în plus, de fiecare dată reușesc să-mi impresionez și musafirii cu ceva nou și deosebit.
Vreau să menționez că veți găsi multe variante de noodles pe net, eu vă prezint rețeta adaptată de mine cantitativ și la ingredientele noastre preferate. Am pornit prima dată de la Rețeta Andreei, dar am adaptat-o cantitativ (suntem 4 guri la masă + casoletele de servici :), am mai adăugat ciuperci cu broccoli, că ne plac mult.
Încă o remarcă - din păcate e greu să găsești un wok bun și mare, pentru a găti cantitate mai mare de noodles. Eu folosesc cu succes tigaia mea adâncă clasică, este încăpătoare, poate un chinez s-ar strâmba dar nouă ne place și așa - fără investiții, loc ocupat în bucătărie și agitația căutării tigăii perfecte!
Înainte să vă apucați de restul ingredientelor, în primul rând marinăm carnea de pui pentru 30 de minute- 1 oră.
Deci o tăiați felii subțiri și lungi, puneți într-un bol, adăugați - 1 lingură sos soia Dark + 2 linguri sos soia Light + 1 lingură vin de orez + 1 linguriță sare + 1 lingură amidon.
Amestecați bine și lăsați la frigider până pregătiți restul ingredientelor.
Acum aveți timp să pregătiți toate legumele:
- ardeii tăiați în bucăți medii
- morcovul rondele
- ciupercile în jumătăți sau sferturi
- broccoli buchețele mici
La ceapa verde separați partea verde de cea albă și le tocați mărunt.
Usturoiul se toacă cât mai mărunt posibil.
Acestea sunt tăițeii pe care-i preferăm noi, nu am încercat multe alte mărci - a fost dragoste de la prima înghițitură și încă nu am experimentat altele.
Dacă aveți alte sugestii, sunt binevenite :)
Se fierb conform cu instrucțiunile de pe pungă, de multe ori timpul de fierbere este cam de 3-4 minute.
Scurgeți de apă fierbinte, clătiți bine cu apă rece și lăsați într-o sită până le vom folosi.
Revenim la carnea marinată:
- într-o tigaie mare încălziți bine 1 lingură de ulei de arahide și puneți carnea la călit
Amestecați bine periodic până se rumenește și gătește bine.
Apoi o scoateți din tigaie într-o farfurie și lăsați deocamdată la o parte.
Mai turnați în tigaie 2 linguri de ulei de arahide, adăugați partea albă de la ceapă și usturoiul tocat - căliți la foc iute 2 minute și amestecați periodic.
Acum adăugați legumele pregătite la pasul 3.
Căliți la foc iute și amestecați periodic timp de încă 3-4 minute.
Legumele nu trebuie să fie foarte gătite, doar învăluite puțin.
Adăugați carnea de pui gătită, amestecați.
Adăugați tăițeii gătiți și încă 2-3 linguri de sos de soia Light.
Mai turnați încă 1-2 linguri de ulei de susan, pentru aroma specifică și gust mai interesant.
Amestecați bine și închideți focul imediat.
De preferat să-i serviți imediat, presărați cu ceapă verde tocată deasupra sau în timp de 10-15 minute pentru că pe urmă legumele se mai înmoaie și nu sunt așa crocante și bune.
Oricum să știți că este o mâncare deosebit de bună - legume colorate și crocante, carnea fragedă și aromată, tăiței elastici și toate astea cu arome super faine...
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.