Gem de Coarne
Pot cu siguranta sa declar acest gem de coarne descoperirea anului pentru mine, stiam de el, dar ma oprea un singur mic detaliu - procesul de separare a samburilor si obtinerea pastei de coarne. Am cam injurat in tot procesul de preparare, chiar si in timpul fierberii eram sceptica - ca era un gem prea lichid... Dar, in momentul cand s-a racit in borcane si l-am gustat, a devenit cel mai bun gem gustat ever - aromat, dens, gelifiat, acrisor, colorat, etc. Copiii imediat l-au declarat favorit si deja s-a consumat un borcan in ultima saptamana.
Nu imi inchipuiam ca gemul de coarne va avea asa o structura gelifiata, seamana mult cu gemul de gutuie si poate fi folosit cu succes la orice cornuri va plac. Am zis ca data viitoare voi separa samburii ca in metoda de la Coarnele conservate cu zahar, fara ferbere si voi fierbe gemul ca oricare altul. Desi m-am descurcat relativ bine cu sita metalica mai rara, sa stiti ca va fi aproape imposibil sa lucrati cu o sita mai neteda - veti arunca cu toate cornele de pereti :)) Dar si asa va merita, garantez!
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Asa arata coarnele cumparate de mine - le-am ales de codite si frunze, spalat si bine scurs de apa.
Pas 2
Intr-o cratita am pus am 2kg de coarne si am turnat apa cat sa le acopere.
Pas 3
Am pus pe aragaz si cand a inceput sa fiarba am facut focul mic si lasat sa fiarba 30 de minute.
Pas 4
In acest timp cautati o sita buna, daca nu ati cumparat una dinainte, asa cum am facut eu - am cautat una in piata sa fie cu gauri mari si cat mai "grunjoasa", nu neteda.
Daca nu aveti sita potrivita mai bine separati samburii cu paharul ca in Reteta de Coarne conservate cu zahar. Obtineti la fel piure mai concentrat de coarne, dar nu va veti chinui sa treceti prin sita pasta de coarne.
Pas 5
Dupa ce au fiert coarnele, luati cate 2-3 polonice, puneti in sita si cu o lingura incepeti sa le agitati-frecati ca sa se paseze si acel piure sa treaca prin sita.
Acum aveti nevoie de rabdare si perseverenta, dar va ganditi la ce fel de minune de gem faceti :)
Pas 6
Cam pana aici am ajuns eu, si imi parea rau de ce mai ramane dar nu am reusit sa-l trec mai mult prin sita.
Deci data viitoare fac pasta cu paharul, cum am zis mai sus.
Pas 7
Aceasta pasta de coarne am obtinut eu la final.
Se cantareste, sa vedeti cat exact zahar va trebui sa adaugati - eu am avut cam 1kg.
Pas 8
Turnati pasta de coarne in tuci sau oala cu fund gros, adaugati aceeasi cantitate de zahar - deci la 1kg de pasta am pus 1 kg de zahar, amestecati bine.
Pas 9
Puneti oala pe foc si cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati asa 1 ora, amestecand periodic.
Pas 10
Cam asa arata gemul final, este destul de lichid si chiar am fost suparata ca nu se ingrosa.
Pas 11
Turnati gemul in borcane curate si uscate, capsati ermetic si lasati sa se raceasca complet.
Observati cum sta ferm gemul in lingura, si in plus e super bun...
Pas 12
Am incheiat cu aceasta reteta sezonul la tzara, cu o vizita in poza - pisoiul parintilor a poftit si el la gem de coarne cu biscuiti :)
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
4 (1 voturi)