Orez cu ciuperci

O mancare inspirata dintr-o emisiune TV, mi-a placut ca este simplu de preparat, ingredientele sunt sanatoase si are un gust foarte, foarte bun. Poate fi si mancare si garnitura la preparate din peste sau carne.

Ingrediente
Orez prefiert - bob lung
250 g
Am folosit orez la pliculete, dar merge orice orez preferat de dvs.
Ciuperci albe proaspete
1 kg
Morcovi
3 buc
Ceapa alba
2 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
sau ulei de masline
Sare
1.5 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Ciupercile se spala, se curata si se taie subtire.

Orez cu ciuperci - Pas 1
Pas 2

Apoi se calesc intr-o tigaie mai adanca, cu putin ulei. Trebuie sa scada bine si sa se rumeneasca usor.

Orez cu ciuperci - Pas 2
Pas 3

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Orez cu ciuperci - Pas 3
Pas 4

Morcovii se curata, se spala si se dau prin razatoarea medie. Apoi se calesc impreuna cu ceapa intr-o tigaie cu putin ulei, pana se rumenesc usor.

Orez cu ciuperci - Pas 4
Pas 5

Se adauga ciupercile la compozitia de morcovi cu ceapa, se sareaza putin si se amesteca. LAsati tigaia la foc mic si in acest timp se fierbe orezul.

Orez cu ciuperci - Pas 5
Pas 6

Eu am fiert orez la pungi, conform instructiunilor de pe pachet. Daca folositi orez obisnuit, sa-l fierbeti intr-o cantitatea mai mare de apa, aproximativ 1 l de apa la 100g de orez  si adaugati sare, aproximativ 1 lingura la 2 l de apa - si aveti grija sa nu rasfiarba.

Orez cu ciuperci - Pas 6
Pas 7

Se lasa sa se scurga putin de apa.

Orez cu ciuperci - Pas 7
Pas 8

Adaugati orezul la compozitia de legume.

Orez cu ciuperci - Pas 8
Pas 9

Amestecati bine, potriviti de sare si piper, si lasati sa se patrunda aproximativ 15-20 de min. Este absolut delicios, chiar va recomand sa-l introduceti in meniul familiei dvs.

Pofta Buna!

Orez cu ciuperci - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min