O mâncare inspirată dintr-o emisiune TV, mi-a plăcut că este simplu de preparat, ingredientele sunt sănătoase și are un gust foarte, foarte bun. Poate fi și mâncare și garnitură la preparate din pește sau carne.
Ciupercile se spală, se curăță și se taie subțire.
Apoi se călesc într-o tigaie mai adâncă, cu puțin ulei. Trebuie să scadă bine și să se rumenească ușor.
Ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt.
Morcovii se curăță, se spală și se dau prin răzătoarea medie. Apoi se călesc împreună cu ceapa într-o tigaie cu puțin ulei, până se rumenesc ușor.
Se adaugă ciupercile la compoziția de morcovi cu ceapă, se sărează puțin și se amestecă. Lăsați tigaia la foc mic și în acest timp se fierbe orezul.
Eu am fiert orez la pungi, conform instrucțiunilor de pe pachet. Dacă folosiți orez obișnuit, să-l fierbeți într-o cantitate mai mare de apă, aproximativ 1 l de apă la 100g de orez și adăugați sare, aproximativ 1 lingură la 2 l de apă - și aveți grijă să nu răsfiarbă.
Se lasă să se scurgă puțin de apă.
Adăugați orezul la compoziția de legume.
Amestecați bine, potriviți de sare și piper, și lăsați să se pătrundă aproximativ 15-20 de min. Este absolut delicios, chiar vă recomand să-l introduceți în meniul familiei dvs.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.