Daca si voi sunteti in cautare de garnituri sau salate gustoase si sanatoase atunci suntem pe aceeasi unda si va invit sa urmariti sugestiile mele. Aceasta Salata Coleslaw este foarte populara, ingredientele simple si bune dar ma intimida putin faptul ca trebuie sa fac sos de maioneza. Nu zic, consumam si noi maioneza dar incerc s-o fac cat mai rar si in plus, nu prea am timp sa o amestec si sa ma complic. Dar am observat ca se poate face Salata Coleslaw cu iaurt si smantana, mi se pare geniala aceasta varianta - oricum gustul specific si aroma vine de la combinatia de mustar cu otet.
Am primit ieri declaratie de dragoste de la Sofia, mi-a zis ca este minunata si sa mai fac asa salata - gurmanzika mea...Ne-a placut la toti si cu siguranta va fi preferata familiei de acum inainte. Are un mare plus faptul ca se poate pastra la frigider 1-2 zile si nu se strica gustul si textura, ba invers. Este garnitura perfecta la orice mancare cu carne si nu numai.
Sunt foarte multe variante de Salata Coleslaw, eu am mers pe aceasta reteta mai light, mararul se poate omite sau inlocui cu un fir de ceapa. In plus puteti s-o faceti in combinatie cu varza rosie, va fi si mai colorata.
Inainte de toate recomand sa pregatiti sosul pentru salata:
- Intr-un bol puneti iaurtul, smantana si mustarul;
- Adaugati otetul, 1 lingurita de zahar si 0.5 lingurita de sare;
- Amestecati bine, sosul e gata!
Varza se poate toca subtirel cu un cutit, sau puteti folosi o razatoare-mandolina, este mult mai repede.
Vedeti ce frumos o face, fin si frumos - puneti varza astfel tocata intr-un bol mai incapator.
Morcovii se dau prin razatoare mare, simpla.
Adaugati morcovii in bolul cu varza, puneti o jumate de lingurita de sare si presati/amestecati putin cu mainile compozitia.
Acum adaugati mararul tocat, sau o ceapa tocata mica.
Sau puteti fara ele.
Puneti si sosul de iaurt.
Amestecati bine cu o lingura, mai potriviti de sare si piper dupa gust.
Salata se poate servi imediat dar mai bine daca o lasati 2-3 ore la frigider sa se patrunda.
Este minunata si a 2-a zi, o garnitura usoara si perfecta la orice mancare.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.