Cordon Bleu din carne de pui

Foarte gustos și delicios, se pot mânca calde sau reci, se pot congela chiar. Recomand celor care vor să mai diversifice meniul.

Ingrediente
Piept de pui
1 kg
adică 2 bucăți de piept. Dintr-un piept se fac 4 cordon bleu.
Ouă
3 buc
   
Cașcaval clasic
200 g
   
Șuncă afumată
200 g
De preferat să fie deja feliată
Făină albă calitate superioară
200 g
   
Pesmet alb/galben
300 g
   
Sare
10 g
   
Unt
250 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Se pregătesc toate ingredientele

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 1
Pas 2

Pieptul de pui se spală, se curăță. Pieptul se taie în 4 bucăți aproximativ egale.

Fiecare bucata se acoperă cu o folie alimentară(se bate mult mai bine, nu se rupe carnea și nu stropește) și cu un ciocan de bucătărie se bate bine. Dimensiunea bucății trebuie să fie ca în poză.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 2
Pas 3

Pe prima jumătate de pui se pune o felie de șuncă și pe ea cașcavalul.

Aveți grijă ca bucata de cașcaval și șuncă să nu fie prea mari, altfel nu veți putea să o acoperiți cu carne.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 3
Pas 4

Se rulează cașcavalul cu șuncă.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 4
Pas 5

Acoperiți cașcavalul cu șunca cu cealaltă jumătate de piept, așa ca să-l acopere complet.

Dacă nu-l acoperă, mai tăiați din cașcaval sau șuncă.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 5
Pas 6

Din 2 piepți de pui se fac 8 cordon bleu-uri.

Se păstrează foarte bine congelați în această formă(Eu le mai dau prin pesmet și după aceasta le pun la congelator). Dacă le scoateți de la congelator nu le dezghețați, le puneți direct în tigaie.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 6
Pas 7

În 2 farfurii plate puneți pesmet și făină. Într-o farfurie mai adâncă bateți ouăle și mixați bine cu o furculiță.

Eu pun sarea în făină, ca să se distribuie uniform, se mai poate presăra pe carne când se bate.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 7
Pas 8

Se dă pieptul prin făină

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 8
Pas 9

apoi prin ouă

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 9
Pas 10

Și prin pesmet.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 10
Pas 11

Se topește untul pe o tigaie plată și se aranjează cordon bleu-ul, se acoperă cu un capac și la foc mediu se prăjesc.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 11
Pas 12

Așa trebuie să arate pieptul prăjit.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 12
Pas 13

Se servește cu garnitură de legume/salată.

Aceasta este rețeta clasică, eu o mai simplific astfel: pieptul îl dau numai prin pesmet și îl prăjesc în ulei. Este mai simplu dar la fel de gustos.

Poftă Bună!

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min