Cordon Bleu din carne de pui

Foarte gustos si delicios, se pot manca calde sau reci, se pot congela chiar. Recomand celor care vor sa mai diversifice meniul.

Ingrediente
Piept de pui
1 kg
adica 2 bucati de piept. Dintr-un piept se fac 4 cordon bleu.
Oua
3 buc
Cascaval clasic
200 g
Sunca afumata
200 g
De preferat sa fie deja feliata
Faina alba calitate superioara
200 g
Pesmet alb/galben
300 g
Sare
10 g
Unt
250 g
Pasi de urmat
Pas 1

Se pregatesc toate ingredientele

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 1
Pas 2

Pieptul de pui se spala, se curata. Pieptul se taie in 4 bucati aproximativ egale.

Fiecare bucata se acopera cu o folie alimentara(se bate mult mai bine, nu se rupe carnea si nu stropeste) si cu un ciocan de bucatarie se bate bine. Dimensiunea bucatii trebuie sa fie ca in poza.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 2
Pas 3

Pe prima jumatate de pui se pune o felie de sunca si pe ea cascavalul.

Aveti grija ca bucata de cascaval si sunca sa nu fie prea mari, altfel nu veti putea sa o acoperiti cu carne.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 3
Pas 4

Se ruleaza cascavalul cu sunca.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 4
Pas 5

Acoperiti cascavalul cu sunca cu cealalta jumatate de piept, asa ca sa-l acopere complet.

Daca nu-l acopera, mai taiati din cascaval sau sunca.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 5
Pas 6

Din 2 piepti de pui se fac 8 cordon bleu-uri.

Se pastreaza foarte bine congelati in aceasta forma(Eu le mai dau prin pesmet si dupa aceasta le pun la congelator). Daca le scoateti de la congelator nu le dezghetati, le puneti direct in tigaie.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 6
Pas 7

In 2 farfurii plate puneti pesmet si faina. Intr-o farfurie mai adanca bateti ouale si mixati bine cu o furculita.

Eu pun sarea in faina, ca sa se distribuie uniform, se mai poate presara pe carne cand se bate.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 7
Pas 8

Se da pieptul prin faina

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 8
Pas 9

apoi prin oua

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 9
Pas 10

Si prin pesmet.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 10
Pas 11

Se topeste untul pe o tigaie plata si se aranjeaza cordon bleu-ul, se acopera cu un capac si la foc mediu se prajesc.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 11
Pas 12

Asa trebuie sa arate pieptul prajit.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 12
Pas 13

Se serveste cu garnitura de legume/salata.

Aceasta este reteta clasica, eu o mai simpific astfel: pieptul il dau numai prin pesmet si il prajesc in ulei. Este mai simplu dar la fel de gustos.

Pofta Buna!

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min