Foarte gustos si delicios, se pot manca calde sau reci, se pot congela chiar. Recomand celor care vor sa mai diversifice meniul.
Se pregatesc toate ingredientele
Pieptul de pui se spala, se curata. Pieptul se taie in 4 bucati aproximativ egale.
Fiecare bucata se acopera cu o folie alimentara(se bate mult mai bine, nu se rupe carnea si nu stropeste) si cu un ciocan de bucatarie se bate bine. Dimensiunea bucatii trebuie sa fie ca in poza.
Pe prima jumatate de pui se pune o felie de sunca si pe ea cascavalul.
Aveti grija ca bucata de cascaval si sunca sa nu fie prea mari, altfel nu veti putea sa o acoperiti cu carne.
Se ruleaza cascavalul cu sunca.
Acoperiti cascavalul cu sunca cu cealalta jumatate de piept, asa ca sa-l acopere complet.
Daca nu-l acopera, mai taiati din cascaval sau sunca.
Din 2 piepti de pui se fac 8 cordon bleu-uri.
Se pastreaza foarte bine congelati in aceasta forma(Eu le mai dau prin pesmet si dupa aceasta le pun la congelator). Daca le scoateti de la congelator nu le dezghetati, le puneti direct in tigaie.
In 2 farfurii plate puneti pesmet si faina. Intr-o farfurie mai adanca bateti ouale si mixati bine cu o furculita.
Eu pun sarea in faina, ca sa se distribuie uniform, se mai poate presara pe carne cand se bate.
Se da pieptul prin faina
apoi prin oua
Si prin pesmet.
Se topeste untul pe o tigaie plata si se aranjeaza cordon bleu-ul, se acopera cu un capac si la foc mediu se prajesc.
Asa trebuie sa arate pieptul prajit.
Se serveste cu garnitura de legume/salata.
Aceasta este reteta clasica, eu o mai simpific astfel: pieptul il dau numai prin pesmet si il prajesc in ulei. Este mai simplu dar la fel de gustos.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.