O salată pe care o știu de acasă, de la mama - de obicei se făcea iarna, în post sau pentru o cină ușoară. Este foarte bună, sănătoasă, vitaminoasă și se prepară destul de repede și simplu.
Cartofii și morcovii se spală bine și se pun la fiert. Când încep să fiarbă, faceți focul mic și lăsați-i cam 40-45 de min. Când sunt gata, îi clătiți bine cu apă rece, curățați de coajă și lăsați să se răcorească bine. La fel faceți și cu sfecla roșie, doar că trebuie să fiarbă mai mult - 1-2 ore, în funcție de mărimea legumelor.
Aici vedeți toate legumele curățate și răcorite.
Și începeți pe rând să tăiați cubulețe legumele - mai întâi cartofii.
Apoi morcovii.
La fel și sfecla roșie.
Ceapa se taie mărunt.
La fel și castraveții murați (nu în oțet).
Toate legumele de mai sus le puneți într-o cratiță mai mare, în care să le puteți amesteca.
Mazărea se scurge de apă și se adaugă la restul ingredientelor. Adăugați uleiul, sarea și piperul după gust.
Gustați și vedeți dacă mai este nevoie de sare și piper. Aveți grijă să nu exagerați cu amestecatul, ca se fac legumele terci și mov de la sfeclă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.