Salata "Vinegret"

O salata pe care o stiu de acasa, de la mama - de obicei se facea iarna, in post sau pentru o cina usoara. Este foarte buna, sanatoasa, vitaminoasa si se prepara destul de repede si simplu.

Ingrediente
Cartofi roz
4 buc
cartofi de dimensiune medie
Morcovi
2 buc
Sfecla rosie
2 buc
2 bucati mai mari sau 3-4 mai mici
Ceapa alba
1 buc
Castraveti murati
5 buc
Mazare verde la conserva
2 buc
cutii mici, nu mai stiu ce gramaj au
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Sare
1 lingura
Piper negru
0.5 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Cartofii si morcovii se spala bine se se pun la fiert. Cand incep sa fiarba, faceti focul mic si lasatii cam 40-45 de min. Cand sunt gata, ii clatiti bine cu apa rece, curatati de coaja si lasati sa se racoreasca bine. La fel faceti si cu sfecla rosie, doar ca trebuie sa fiarba mai mult - 1-2 ore, in functie de marimea legumelor.

Salata "Vinegret" - Pas 1
Pas 2

Aici vedeti  toate legumele curatate si racorite.

Salata "Vinegret" - Pas 2
Pas 3

Si incepeti pe rand sa taiati cubulete legumele - mai intai cartofii.

Salata "Vinegret" - Pas 3
Pas 4

Apoi morcovii.

Salata "Vinegret" - Pas 4
Pas 5

La fel si sfecla rosie.

Salata "Vinegret" - Pas 5
Pas 6

Ceapa se taie marunt.

Salata "Vinegret" - Pas 6
Pas 7

La fel si castravetii murati (nu in otet).

Salata "Vinegret" - Pas 7
Pas 8

Toate legumele de mai sus le puneti intr-o cratita mai mare, in care sa le puteti amesteca.

Salata "Vinegret" - Pas 8
Pas 9

Mazarea se scurge de apa si se adauga la restul ingredientelor. Adaugati uleiul, sarea si piperul dupa gust.

Salata "Vinegret" - Pas 9
Pas 10

Gustati si vedeti daca mai este nevoie de sare si piper. Aveti grija sa nu exagerati cu amestecatul, ca se fac legumele terci si mov de la sfecla.

Pofta Buna!

Salata "Vinegret" - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (7-8 portii sanatoase)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min