Sunt foarte delicioase și pufoase aceste pancakes-uri, soțul a spus că sunt și mai bune decât cele din lapte. Marele lor avantaj este că sunt sănătoase, fără colesterol și foarte gustoase.
Cam așa arată fructoza și făina de mălai de care aveți nevoie.
Amestecați făina de mălai cu făina normală, sarea, fructoza și praful de copt.
Într-un blender turnați laptele de soia și uleiul, adăugați amestecul de făină și mixați bine.
Turnați într-un bol amestecul, dacă este foarte gros mai adăugați puțin lapte de soia.
Am folosit o lingură mai mare pentru a măsura cantitatea de cocă turnată. Puteți folosi și un polonic, doar să nu puneți prea mult în el, pancakes-urile trebuie să fie de dimensiuni mai mici, nu ca la clătite.
Într-o tigaie teflonată încinsă turnați o lingură de aluat. Când apar găurelele, marginile nu mai sunt lucioase, dar mijlocul un pic umed - le întoarceți. Aveți grijă să fie un foc moderat, fiindcă se coc foarte repede.
Așa ar trebui să fie la culoare, după ce le întoarceți. Mai coaceți 1-2 minute și pe cealaltă parte.
În acest fel le coaceți pe toate. Pe parcurs ce sunt gata le puneți una peste alta. Sunt foarte bune și reci și calde.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.