Sunt foarte delicioase si pufoase aceste pancakes-uri, sotul a spus ca sunt si mai bune decat cele din lapte. Marele lor avantaj este ca sunt sanatoase, fara colesterol si foarte gustoase.
Cam asa arata fructoza si faina de malai de care aveti nevoie.
Amestecati faina de malai cu faina normala, sarea, fructoza si praful de copt.
Intr-un blender turnati laptele de soia si uleiul, adaugati amestecul de faina si mixati bine.
Turnati intr-un bol amestecul, daca este foarte gros mai adaugati putin lapte de soia.
Am folosit o lingura mai mare pentru a masura cantitatea de coca turnata. Puteti folosi si un polonic, doar sa nu puneti prea mult in el, pancakes-urile trebuie sa fie de dimensiuni mai mici, nu ca la clatite.
Intr-o tigaie teflonata incinsa turnati o lingura de aluat. Cand apar gaurelele, marginile nu mai sunt lucioase, dar mijlocul un pic umed - le intoarceti. Aveti grija sa fie un foc moderat, fiindca se coc foarte repede.
Asa ar trebui sa fie la culoare, dupa ce le intoarceti. Mai coaceti 1-2 minute si pe cealalta parte.
In acest fel le coaceti pe toate. Pe parcurs ce sunt gata le puneti una peste alta. Sunt foarte bune si reci si calde.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.