Să vă arăt acum și una din rețetele noastre preferate cu tăiței de casă sau paste cu ou - un fel de One Pot Pasta. Tradus mai românește ar fi tăiței scăzuți cu carne sau legume, copiii mei le adoră și de fiecare dată fac senzație când le pregătesc ca mâncare de bază, chiar și la o masă mai festivă. Ideea este ca pastele să nu fiarbă separat într-o altă apă, dar chiar în zeama/supa de carne sau legume, și s-o absoarbă complet în procesul gătitului. Din această cauză tăițeii preiau complet gustul supei în care fierb și sunt excepțional de gustoși! Am încercat să fac rețeta și cu paste fără ouă, cele din grâu dur, dar nu ies la fel de bune - se cam răsfierb și nu au textura aia elastică.
Am gustat aceste paste prima dată la niște prieteni și de atunci nu ne mai săturăm de ele. Bineînțeles că cele mai bune ies cu tăițeii de casă, făcuți chiar de voi, dar ies buni și cu cei din comerț de calitate mai bună, dar neapărat să fie cu ouă!
Rețeta este ok dacă o faceți și doar cu niște legume călite(eu am făcut-o și doar cu morcovi, ceapă, ardei, ciuperci), fără carne - asta ar fi pentru vegetarieni. Se pot adăuga și mai multe legume pe lângă carne, dar vă recomand prima dată să le faceți așa cum am scris mai jos, sunt prea bune și nu te mai poți opri din mâncat, anume de la gustul supei absorbit de paste.
Anume la această rețetă eu am folosit pulpă de curcan dezosată, am tăiat-o cubulețe mici și am pus-o la călit cu puțin ulei într-un tuci sau o cratiță cu fund mai gros, cam de 5 litri.
Se poate găti rețeta și într-o tigaie mai adâncă, cea de 28-30 cm cu capac este perfectă.
Pe parcursul gătitului observați că se mai lasă zeamă din carne, așa și trebuie, continuați să o căliți și mai amestecați periodic în ea.
Ar trebui să scadă toată apa din carne și va începe ușor să se rumenească.
Acum e momentul să adăugați ceapa tăiată julien și/sau alte legume preferate.
Amestecați bine și mai căliți încă 5 minute.
În carnea și legumele călite turnați 1 litru de apă rece, amestecați și lăsați până începe să fiarbă.
Când dă în clocot, potriviți de sare, piper și alte mirodenii, faceți focul mic și lăsați să fiarbă 10-15 minute sau până se gătește carnea bine. În caz că folosiți carne de pui de casă, vă orientați după alt timp de fierbere.
Cum am zis, dacă aveți tăiței de casă recomand să-i folosiți.
În caz că nu am, eu înlocuiesc cu paste din ouă de comerț - astea din poză ar fi preferatele noastre, sunt proaspete și le iau de la Mega Image, se vând în vitrina cu ouă, lipii, etc.
Ele fiind mai lungi le tai jumătăți cu un cuțit, să fie mai comod de mâncat și pentru copii.
Când carnea a fiert, adăugați tăițeii în oală și amestecați atent.
Lăsați să fiarbă la foc mic până pastele absorb aproape toată apa din oală(cam 5-10 minute), dar nu trebuie să fie uscate!
La final mai amestecați încă o dată atent, închideți focul și acoperiți oala cu capac.
Lăsați așa să se pătrundă în oală timp de 20-30 de minute înainte de servire.
Înainte să le puneți în farfurii amestecați și observați că tăițeii au absorbit toată apa și nu sunt deloc apoși.
Le serviți cu orice garnitură vă place, dar cei mai buni sunt așa simpli cu o bucată de brânză pe lângă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.