Chec de post cu miere

Un chec delicios, pufos, cu aroma de miere, ingredientele sunt simple si chiar nu ma gandeam ca se poate face ceva bun cu ele :) Doar atentie la ce ulei folositi, de preferat sa fie unul fara miros.

Ingrediente
Zahar
1 pahar
Apa
1 pahar
Miere
2 linguri
Ulei fara miros
0.5 pahare
Faina alba calitate superioara
2 pahare
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
Suc de lamaie
2 lingurite
Praf de copt
0.5 lingurite
Nuci
0.5 pahare
Mere
2 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Nucile se maruntesc bine in blender.

Chec de post cu miere  - Pas 1
Pas 2

Faina se cerne si se amesteca cu praf de copt, aici puteti adauga dupa preferinta si scortisoara.

Chec de post cu miere  - Pas 2
Pas 3

Intr-o cratita sau bol termorezistent de pun apa, uleiul, zaharul si mierea. Apoi se pune pe baie de aburi si se amesteca pana nu se dizolva mierea si zaharul.

Chec de post cu miere  - Pas 3
Pas 4

Bicarbonatul de sodiu se amesteca cu sucul de lamaie(se stinge), apoi se adauga in compozitia de miere si apa. Amestecati bine si observati ca va face spuma si va creste putin in volum.

Chec de post cu miere  - Pas 4
Pas 5

Luati cratita de pe aburi, adaugati nucile si iarasi amestecati bine.

Chec de post cu miere  - Pas 5
Pas 6

Adaugati amestecul de faina la compozitia de mai sus. Amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase. Trebuie sa fie un aluat ca de chec.

Chec de post cu miere  - Pas 6
Pas 7

Turnati aluatul intr-o tava dreptunghiulara cu borduri mai inalte, asternuta cu hartie de copt. Deasupra puteti pune bucatele de mere sau pere.

Chec de post cu miere  - Pas 7
Pas 8

Puneti checul la cuptor si lasati sa se coaca la temperatura medie, aproximativ 45-50 de min - pana creste si se rumeneste bine(faceti testul cu scobitoarea).

Chec de post cu miere  - Pas 8
Pas 9

Lasati sa se racoreasca, il portionati si savurati:)

Pofta Buna!

Chec de post cu miere  - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min