Chec de post cu miere

Un chec delicios, pufos, cu aromă de miere, ingredientele sunt simple și chiar nu mă gândeam că se poate face ceva bun cu ele :) Doar atenție la ce ulei folosiți, de preferat să fie unul fără miros.

Ingrediente
Zahăr
1 pahar
   
Apă
1 pahar
   
Miere
2 linguri
   
Ulei fără miros
0.5 pahare
   
Făină albă calitate superioară
2 pahare
   
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
   
Suc de lămâie
2 lingurite
   
Praf de copt
0.5 lingurite
   
Nuci
0.5 pahare
   
Mere
2 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Nucile se mărunțesc bine în blender.

Chec de post cu miere - Pas 1
Pas 2

Făina se cerne și se amestecă cu praf de copt, aici puteți adăuga după preferință și scorțișoară.

Chec de post cu miere - Pas 2
Pas 3

Într-o cratiță sau bol termorezistent se pun apa, uleiul, zahărul și mierea. Apoi se pune pe baie de aburi și se amestecă până nu se dizolvă mierea și zahărul.

Chec de post cu miere - Pas 3
Pas 4

Bicarbonatul de sodiu se amestecă cu sucul de lămâie (se stinge), apoi se adaugă în compoziția de miere și apă. Amestecați bine și observați că va face spumă și va crește puțin în volum.

Chec de post cu miere - Pas 4
Pas 5

Luați cratița de pe aburi, adăugați nucile și iarăși amestecați bine.

Chec de post cu miere - Pas 5
Pas 6

Adăugați amestecul de făină la compoziția de mai sus. Amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe. Trebuie să fie un aluat ca de chec.

Chec de post cu miere - Pas 6
Pas 7

Turnați aluatul într-o tavă dreptunghiulară cu borduri mai înalte, așternută cu hârtie de copt. Deasupra puteți pune bucățele de mere sau pere.

Chec de post cu miere - Pas 7
Pas 8

Puneți checul la cuptor și lăsați să se coacă la temperatură medie, aproximativ 45-50 de min - până crește și se rumenește bine (faceți testul cu scobitoarea).

Chec de post cu miere - Pas 8
Pas 9

Lăsați să se răcorească, îl porționați și savurați:)

Poftă Bună!

Chec de post cu miere - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Sursă: gotovim-doma.ru