Un chec delicios, pufos, cu aroma de miere, ingredientele sunt simple si chiar nu ma gandeam ca se poate face ceva bun cu ele :) Doar atentie la ce ulei folositi, de preferat sa fie unul fara miros.
Nucile se maruntesc bine in blender.
Faina se cerne si se amesteca cu praf de copt, aici puteti adauga dupa preferinta si scortisoara.
Intr-o cratita sau bol termorezistent de pun apa, uleiul, zaharul si mierea. Apoi se pune pe baie de aburi si se amesteca pana nu se dizolva mierea si zaharul.
Bicarbonatul de sodiu se amesteca cu sucul de lamaie(se stinge), apoi se adauga in compozitia de miere si apa. Amestecati bine si observati ca va face spuma si va creste putin in volum.
Luati cratita de pe aburi, adaugati nucile si iarasi amestecati bine.
Adaugati amestecul de faina la compozitia de mai sus. Amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase. Trebuie sa fie un aluat ca de chec.
Turnati aluatul intr-o tava dreptunghiulara cu borduri mai inalte, asternuta cu hartie de copt. Deasupra puteti pune bucatele de mere sau pere.
Puneti checul la cuptor si lasati sa se coaca la temperatura medie, aproximativ 45-50 de min - pana creste si se rumeneste bine(faceti testul cu scobitoarea).
Lasati sa se racoreasca, il portionati si savurati:)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.