Un chec delicios, pufos, cu aromă de miere, ingredientele sunt simple și chiar nu mă gândeam că se poate face ceva bun cu ele :) Doar atenție la ce ulei folosiți, de preferat să fie unul fără miros.
Nucile se mărunțesc bine în blender.
Făina se cerne și se amestecă cu praf de copt, aici puteți adăuga după preferință și scorțișoară.
Într-o cratiță sau bol termorezistent se pun apa, uleiul, zahărul și mierea. Apoi se pune pe baie de aburi și se amestecă până nu se dizolvă mierea și zahărul.
Bicarbonatul de sodiu se amestecă cu sucul de lămâie (se stinge), apoi se adaugă în compoziția de miere și apă. Amestecați bine și observați că va face spumă și va crește puțin în volum.
Luați cratița de pe aburi, adăugați nucile și iarăși amestecați bine.
Adăugați amestecul de făină la compoziția de mai sus. Amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe. Trebuie să fie un aluat ca de chec.
Turnați aluatul într-o tavă dreptunghiulară cu borduri mai înalte, așternută cu hârtie de copt. Deasupra puteți pune bucățele de mere sau pere.
Puneți checul la cuptor și lăsați să se coacă la temperatură medie, aproximativ 45-50 de min - până crește și se rumenește bine (faceți testul cu scobitoarea).
Lăsați să se răcorească, îl porționați și savurați:)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.