Pui cu urechi de lemn si legume

Pui cu urechi de lemn si legume

Aceasta reteta de pui cu urechi de lemn este una din cele mai apreciate si cautate in restaurantele cu specific chinezesc, si va asigur, pe buna dreptate. Am mancat si eu de cateva ori dar nu credeam ca varianta de pui cu urechi de lemn facut acasa este mult, dar char mult mai buna decat cea de acolo. Deci daca v-ati mai informat referitor la ingrediente, ati vazut si Articolul meu despre Ingredientele Chinezesti, stiti cam despre ce este vorba in reteta. Bineinteles ca esentiale sunt puiul si urechile de lemn, dar incercati sa gasiti si restul ingredientelor, in cel mai rau caz ramaneti doar la un sos de soia bun.

Apropo, am observat de cateva ori ca urechile de lemn cumparate direct din magazinul chinezesc sunt mult mai faine decat cele din supermarket. Se hidrateaza mult mai repede si mai bine, pe cand celelalte raman lemnoase si au textura ciudata. Faceti un mic efort si le comandati de pe net, cu alte ingediente, pentru ca merita din plin!

Ingrediente

Pulpe de pui dezosate fara piele
1 kg
sau piept de pui
Ciuperci urechi de lemn
50 g
se vand de obicei uscate, la punga
Ceapa alba
1 buc
Morcovi
1 buc
Ardei gras rosu
1 buc
Usturoi (catei)
3 buc
Ghimbir ras
1 lingurita
Ulei
50 ml
de arahide, rapita sau simplu, de floarea soarelui
Sos de Soia Light
7 linguri
adica sosul de soia simplu, care il stiti din comert
Amidon alimentar
2 linguri
Sos de Soia Dark
1 lingura
optional, daca aveti
Vin de orez
1 lingura
optional
Sos de stridii - Oyster Sauce
2 linguri
optional
Sos de Peste - Fish Sauce
1 lingura
optional
Ceapa verde
1 buc
1-2 fire, doar partea verde
Seminte de susan
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Marinam carnea si hidratam ciupercile.

Carnea de pui o spalati si taiati in bucatele medii - aici vedeti cum am taiat o pulpa dezosata in 5 parti.

Pui cu urechi de lemn si legume - Pas 1
Pas 2

Puneti toata carnea intr-un bol, adaugati 2 linguri sos de soia Light, 1 lingura sos de soia Dark, 1 lingura vin de orez si 1 lingura de amidon.

Pui cu urechi de lemn si legume - Pas 2
Pas 3

Amestecati bine cu o lingura si lasati sa se marineze la frigider minim 1 ora, dar cu cat mai mult cu atat mai bine, chiar si peste noapte.

Pui cu urechi de lemn si legume - Pas 3
Pas 4

Va recomand sa folositi asa ciuperci urechi de lemn, se vand uscate la punga in magazinele chinezesti online sau in Colentina.

Am luat si din supermarket, la niste pungi mai frumoase dar au fost jalnice ciupercile - se hidrateaza greu si tot raman lemnoase.

Pui cu urechi de lemn si legume - Pas 4
Pas 5

Puneti o mana de ciuperci, cam 50g, intr-un bol si turnati multa apa rece peste ele.

Vedeti sa nu aveti impresia ca sunt putine, vor creste in volum foarte mult dupa hidratare.

Pui cu urechi de lemn si legume - Pas 5
Pas 6

Cam asa vor fi dupa 30-50 de minute.

Pui cu urechi de lemn si legume - Pas 6
Pas 7

Pregatim restul ingredientelor.

Pana se marineaza carnea si se hidrateaza ciupercile, pregatim toate legumele - spalam si curatam in primul rand.

Pui cu urechi de lemn si legume - Pas 7
Pas 8

Intr-un bol dizolvati 1 lingura de amidon cu 3-4 linguri de apa.

Veti observa ca amidonul se mai lasa la baza, inainte de folosire il mai amestecati o data.

Pui cu urechi de lemn si legume - Pas 8
Pas 9

In alt bol mic amestecati 5 linguri de sos de soia, 2 linguri sos de stridii si 1 lingura sos de peste.

In cel mai rau caz folositi doar sos de soia.

Pui cu urechi de lemn si legume - Pas 9
Pas 10

Ciupercile hidratate ar fi bine sa le clatiti si sub jet de apa, apoi la se puneti la scurs intr-o sita.

Verificati sa nu fie portiuni lemnoase, mie tare nu-mi place sa le simt in mancare...

Pui cu urechi de lemn si legume - Pas 10
Pas 11

Ceapa, ardeiul si morcovul se taie fideluta subtire.

Pui cu urechi de lemn si legume - Pas 11
Pas 12

Usturoiul se taie marunt, dar ghimbirul proaspat eu prefer sa-l dau prin razatoarea fina.

De obicei este lemnos si fibros, doar razuit mi se pare rezonabil de folosit fara sa incurce in mancare.

Pui cu urechi de lemn si legume - Pas 12
Pas 13

Acum ne apucam efectiv de gatit la aragaz.

Incalziti bine o tigaie adanca si mare, adaugati uleiul si carnea de pui marinata. Caliti la foc iute timp de 10 minute, pana este rumena si gatita bine, nu uitati sa amestecati periodic.

Pui cu urechi de lemn si legume - Pas 13
Pas 14

Cand carnea e gata, adaugati ghimbirul si usturoiul, amestecati si mai caliti 2-3 minute.

Pui cu urechi de lemn si legume - Pas 14
Pas 15

Acum puneti legumele taiate fideluta, amestecati si caliti timp de 5 minute.

Pui cu urechi de lemn si legume - Pas 15
Pas 16

Adaugati ciupercile, amestecati si mai caliti 2-3 minute.

Pui cu urechi de lemn si legume - Pas 16
Pas 17

Turnati compozitia de sos soia-stridii-peste.

Pui cu urechi de lemn si legume - Pas 17
Pas 18

Si amidonul dizolvat in apa - amestecati bine toata mancarea, mai lasati 1-2 minute pe foc si apoi il inchideti.

Pui cu urechi de lemn si legume - Pas 18
Pas 19

La servire, presarati peste puiul cu urechi de lemn niste ceapa verde tocata subtire si seminte de susan.

Puteti sa-l serviti ca atare dar si mai bine cu niste orez fiert preferat - este deosebit de bun si nu se compara cu ce gasiti in comert!

Pofta Buna!

Pui cu urechi de lemn si legume - Pas 19

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (4-5 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

BogdanPascu986
Bogdan Pascu (BogdanPascu986) 28 May 2018, 21:11

Interesant . Am salivat putin citind reteta !

Amane
Ana Maria Preda (Amane) 30 Mar 2021, 12:52

Buna ziua,

ne puteti indica un magazin online unde ciupercile sunt ok sau un supermarker? un ambalaj ceva, model?

Multumim!

lena
Elena (lena) Ana Maria Preda (Amane) 30 Mar 2021, 13:02

De la asiasupermarket.ro sau de la asianfood.ro gasiti de toate, de obicei de acolo fac comanda.

OanaBotescu161
Oana Botescu (OanaBotescu161) 28 Jan 2022, 19:22

buna seara! se poate folosi si vita in loc de pui? Multumesc frumos!

lena
Elena (lena) Oana Botescu (OanaBotescu161) 28 Jan 2022, 19:26

Sigur😉

OanaBotescu161
Oana Botescu (OanaBotescu161) 28 Jan 2022, 21:07

Va Multumesc!

DianaRoxanaCiobanu947
Diana Ciobanu (DianaRoxanaCiobanu947) 10 Mar 2024, 16:47

Foarte buna reteta! O fac de cativa ani si niciodata nu da gres. Urechi de lemn proaspete se gasesc la Carrefour, de cativa ani. Multumim pt reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: