Pui cu urechi de lemn si legume

Pui cu urechi de lemn si legume

Aceasta reteta de pui cu urechi de lemn este una din cele mai apreciate si cautate in restaurantele cu specific chinezesc, si va asigur, pe buna dreptate. Am mancat si eu de cateva ori dar nu credeam ca varianta de pui cu urechi de lemn facut acasa este mult, dar char mult mai buna decat cea de acolo. Deci daca v-ati mai informat referitor la ingrediente, ati vazut si Articolul meu despre Ingredientele Chinezesti, stiti cam despre ce este vorba in reteta. Bineinteles ca esentiale sunt puiul si urechile de lemn, dar incercati sa gasiti si restul ingredientelor, in cel mai rau caz ramaneti doar la un sos de soia bun.

Apropo, am observat de cateva ori ca urechile de lemn cumparate direct din magazinul chinezesc sunt mult mai faine decat cele din supermarket. Se hidrateaza mult mai repede si mai bine, pe cand celelalte raman lemnoase si au textura ciudata. Faceti un mic efort si le comandati de pe net, cu alte ingediente, pentru ca merita din plin!

Ingrediente

Pulpe de pui dezosate fara piele
1 kg
sau piept de pui
Ciuperci urechi de lemn
50 g
se vand de obicei uscate, la punga
Ceapa alba
1 buc
Morcovi
1 buc
Ardei gras rosu
1 buc
Usturoi(catei)
3 buc
Ghimbir ras
1 lingurite
Ulei
50 ml
de arahide, rapita sau simplu, de floarea soarelui
Sos de Soia Light
7 linguri
adica sosul de soia simplu, care il stiti din comert
Amidon alimentar
2 linguri
Sos de Soia Dark
1 linguri
optional, daca aveti
Vin de orez
1 linguri
optional
Sos de stridii - Oyster Sauce
2 linguri
optional
Sos de Peste - Fish Sauce
1 linguri
optional
Ceapa verde
1 buc
1-2 fire, doar partea verde
Seminte de susan
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Marinam carnea si hidratam ciupercile.

Carnea de pui o spalati si taiati in bucatele medii - aici vedeti cum am taiat o pulpa dezosata in 5 parti.

2

Puneti toata carnea intr-un bol, adaugati 2 linguri sos de soia Light, 1 lingura sos de soia Dark, 1 lingura vin de orez si 1 lingura de amidon.

3

Amestecati bine cu o lingura si lasati sa se marineze la frigider minim 1 ora, dar cu cat mai mult cu atat mai bine, chiar si peste noapte.

4

Va recomand sa folositi asa ciuperci urechi de lemn, se vand uscate la punga in magazinele chinezesti online sau in Colentina.

Am luat si din supermarket, la niste pungi mai frumoase dar au fost jalnice ciupercile - se hidrateaza greu si tot raman lemnoase.

5

Puneti o mana de ciuperci, cam 50g, intr-un bol si turnati multa apa rece peste ele.

Vedeti sa nu aveti impresia ca sunt putine, vor creste in volum foarte mult dupa hidratare.

6

Cam asa vor fi dupa 30-50 de minute.

7

Pregatim restul ingredientelor.

Pana se marineaza carnea si se hidrateaza ciupercile, pregatim toate legumele - spalam si curatam in primul rand.

8

Intr-un bol dizolvati 1 lingura de amidon cu 3-4 linguri de apa.

Veti observa ca amidonul se mai lasa la baza, inainte de folosire il mai amestecati o data.

9

In alt bol mic amestecati 5 linguri de sos de soia, 2 linguri sos de stridii si 1 lingura sos de peste.

In cel mai rau caz folositi doar sos de soia.

10

Ciupercile hidratate ar fi bine sa le clatiti si sub jet de apa, apoi la se puneti la scurs intr-o sita.

Verificati sa nu fie portiuni lemnoase, mie tare nu-mi place sa le simt in mancare...

11

Ceapa, ardeiul si morcovul se taie fideluta subtire.

12

Usturoiul se taie marunt, dar ghimbirul proaspat eu prefer sa-l dau prin razatoarea fina.

De obicei este lemnos si fibros, doar razuit mi se pare rezonabil de folosit fara sa incurce in mancare.

13

Acum ne apucam efectiv de gatit la aragaz.

Incalziti bine o tigaie adanca si mare, adaugati uleiul si carnea de pui marinata. Caliti la foc iute timp de 10 minute, pana este rumena si gatita bine, nu uitati sa amestecati periodic.

14

Cand carnea e gata, adaugati ghimbirul si usturoiul, amestecati si mai caliti 2-3 minute.

15

Acum puneti legumele taiate fideluta, amestecati si caliti timp de 5 minute.

16

Adaugati ciupercile, amestecati si mai caliti 2-3 minute.

17

Turnati compozitia de sos soia-stridii-peste.

18

Si amidonul dizolvat in apa - amestecati bine toata mancarea, mai lasati 1-2 minute pe foc si apoi il inchideti.

19

La servire, presarati peste puiul cu urechi de lemn niste ceapa verde tocata subtire si seminte de susan.

Puteti sa-l serviti ca atare dar si mai bine cu niste orez fiert preferat - este deosebit de bun si nu se compara cu ce gasiti in comert!

Pofta Buna!

Cantitate: 1500 grame (4-5 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !