Dacă vedeți vreo ofertă bună la carne de porc (se poate și pui, vită, rață, iepure, pește, etc), vă uitați bine pe această rețetă de carne la borcan în suc propriu, și vă apucați repede de treabă. Eu am făcut prima dată conservă de carne mai mult ca o nostalgie după "tușonka" mamei (așa se numește acasă:), dar a mers așa de bine la noi, că am repetat-o și voi mai face de acum încolo periodic. Bineînțeles, mama făcea în cantități industriale, la cuptor mare cu lemne și anume în perioada când se tăiau porcii. Când erau timpuri mai bune o făcea mai cu carne, când a apărut congelatorul mare (bucățile de carne mai bune le punem acolo la păstrare), utiliza bucățile de carne mai grase, dar întotdeauna bună de tot!
O lingură de carne, dar se poate și mai mult, în suc propriu nu strică deloc niște ouă la tigaie, omletă, mămăligă, pastele, cartofii, și este o nebunie așa simplă, pe pâine...Copiilor le place mult dimineața la mic dejun, în loc de șuncă de comerț și mai ales dacă nu faceți conservă cu multă grăsime.
Noi nu avem porci de tăiat, dar am adaptat rețeta de carne în suc propriu la gabariturile familiei noastre, în plus eu o fac cu grăsime mai puțină, chiar foarte puțină. Cumpăr de obicei 2.5-3kg pulpă, ceafă sau orice bucată vă place, îmi ies cam 3 borcane de 720ml și le țin la frigider - strict pentru consum curent și de poftă. Noi nu avem beci și nu risc să țin carnea în debara, dar dacă este mai grasă ar sta cred.
În plus, am adaptat metoda mamei la cuptorul meu de apartament, fără prea multe complicații (vedeți în pași detalii). Și da, puteți face așa conservă cu carne de pui, iepure, rață, gâscă, pește - tot ce vreți, creșteți și aveți poftă!