Zilele trecute am luat niste mandarine mai acre si tot le mutam de pe un loc pe altul...Fiind complet pe alt val cu planurile de gatit am dat peste aceasta reteta de prajitura cu mandarine. Mi s-a parut asa banal de simpla, nu eram sigura ca iese ceva din ea dar am zis sa risc - oricum macar atat ma serveau mandarinele mele :) Din cateva miscari o aveam deja in cuptor si sincera sa fiu a iesit chiar bine, am scapat putin faina dar asta nu e bai, se regleaza si iese o prajiturica chiar decenta, si cu arome de sezon.
Ai mei au savurat-o cu mare placere, au zis ca se putea si mai multe mandarine, deci sa nu va zgarciti si cu siguranta veti reusi aceasta reteta de prajitura. In plus este si ieftina, nu avem oua si unt in ea, deci ne conformam situatiei...
Puteti inlocui mandarinele si cu alte fructe, bineinteles.
Intr-un bol turnati laptele, kefirul si uleiul.
Adaugati zaharul si coaja rasa de lamaie, amestecati bine.
La final puneti faina si praful de copt, amestecati cu un tel pana aluatul este neted si fara cocoloase.
Asta a fost tot cu aluatul, este foarte simplu si rapid.
Il turnati si distribuiti uniform(cu lingura) intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.
Eu am folosit tava de aragaz cu 4 ochiuri.
Deasupra puneti felii de mandarine.
Puneti in cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute, sau pana se rumeneste frumos.
Cand se mai raceste, o taiati bucati potrivite.
La textura este bine, nu extraordinar de pufoasa, dar moale si aromata.
Foarte buna si cu aroma de iarna :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.