Zilele trecute am luat niște mandarine mai acre și tot le mutam de pe un loc pe altul... Fiind complet pe alt val cu planurile de gătit am dat peste această rețetă de prăjitură cu mandarine. Mi s-a părut așa banal de simplă, nu eram sigură că iese ceva din ea dar am zis să risc - oricum măcar atât mă serveau mandarinele mele :) Din câteva mișcări o aveam deja în cuptor și sinceră să fiu a ieșit chiar bine, am scăpat puțin făină dar asta nu e bai, se reglează și iese o prăjiturică chiar decentă, și cu arome de sezon.
Ai mei au savurat-o cu mare plăcere, au zis că se putea și mai multe mandarine, deci să nu vă zgârciți și cu siguranță veți reuși această rețetă de prăjitură. În plus este și ieftină, nu avem ouă și unt în ea, deci ne conformăm situației...
Puteți înlocui mandarinele și cu alte fructe, bineînțeles.
Într-un bol turnați laptele, kefirul și uleiul.
Adăugați zahărul și coaja rasă de lămâie, amestecați bine.
La final puneți făina și praful de copt, amestecați cu un tel până aluatul este neted și fără cocoloașe.
Asta a fost tot cu aluatul, este foarte simplu și rapid.
Îl turnați și distribuiți uniform (cu lingura) într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.
Eu am folosit tava de aragaz cu 4 ochiuri.
Deasupra puneți felii de mandarine.
Puneți în cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute, sau până se rumenește frumos.
Când se mai răcește, o tăiați bucăți potrivite.
La textură este bine, nu extraordinar de pufoasă, dar moale și aromată.
Foarte bună și cu aromă de iarnă :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.