Cartofi la tigaie

Cartofi la tigaie

Sunt cartofii mei preferati de cand eram acasa sau studenta ajungeam acasa destul de rar, mama intotdeauna ii facea pentru mine la micul dejun (ca sa pape bine copilul :). In prima perioada nu am reusit sa ii fac exact ca la mama, dar incet-incet am aflat secretele si uita ca acum pun si pe site metoda. Nu sunt cartofii clasici prajiti, sunt ca niste cartofi scazuti la aburi si un pic rumeniti. Deci... recomand sa-i incercati, sunt buni si ca mancare si garnitura la orice mancare de legume sau carne.

Ingrediente

Ceapa alba
1 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Sare
1 lingurita
Cartofi rosii
1 kg

Pasi de urmat

Pas 1

Se curata si se spala cartofii.

Cartofi la tigaie - Pas 1
Pas 2

Turnati uleiul in tigaie si il incalziti bine. Folositi o tigaie mai adanca, de preferat una de tip wok si neaparat cu capac.

Cartofi la tigaie - Pas 2
Pas 3

Cartofii se taie cuburi mai mari si se pun in tigaie. Amestecati bine, asa ca fiecare cartof si fie uns cu ulei.

Cartofi la tigaie - Pas 3
Pas 4

Acoperiti cu capac si faceti focul la aragaz sa fie unul mediu. Si asa lasati 10-15 min.

Cartofi la tigaie - Pas 4
Pas 5

Dupa 10-15 min amestecati cu o lingura sau paleta de lemn. Apoi iarasi mai lasati 10 min si dupa aia amestecati. Deci secretul este sa nu amestecati des, doar 2-3 ori pana sunt gata cartofii si tot asa lasati sa fie acoperiti cu capac.

Cartofi la tigaie - Pas 5
Pas 6

Cand sunt gata cartofii, adaugati ceapa taiata marunt si sare, amestecati si lasati inca 5-10 min.

Cartofi la tigaie - Pas 6
Pas 7

Dupa preferinta, atunci cand adaugati ceapa puteti pune si ceva mezeluri sau crenvusti vegetali (asa am pus eu aici in poza). Merg foarte bine cu muraturi sau salata de legume.

Cartofii se mananca imediat dupa ce sunt gata, daca ii lasati mai mult de 10-15 min fara foc se vro intari putin si nu vor fi la fel de buni.

Pofta Buna!

Cartofi la tigaie - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 portii)
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

adrianamo
adrianamo 15 Dec 2009, 09:48

Mmmm..mi-ai adus aminte de ei,faceam mai demult asa ceva,fara carnuri(vegetale sau nu) si-i stiam drept cartofi taranesti.Sant tare buni!

Nota mea pentru reteta:
alex.a
alexandra (alex.a) 01 Apr 2010, 20:11

un site foarte reusit. ma ajută foarte mult mai ales ca sunt o "bucatareasa" la inceput de drum

cirmicica
cirmicica 01 Aug 2010, 00:23

e foarte bun si usor de facut...

claudia1976
claudia1976 02 Sep 2010, 08:19

Sunt tare buni ! Îi pregăteam şi eu într-un timp... uitasem de ei... O să-i gâtesc mâine sau sâmbătă.

Nota mea pentru reteta:
ClaudiaLungu
ClaudiaLungu 02 Sep 2010, 10:08

imi place cum sunt formulate si explicate retetele.sunt usor de inteles si fotografiile reusite.

geanym.84
geanym.84 02 Sep 2010, 17:07

eu ii stiam sub forma de cartofi taranesti, mai intai caleam ceapa cu ardeiul gras, puneam si rosu sa fie mai colorat, apoi turnam cartofii fierti si taiati exact ca la tine ,si la urma afumatura daca ii vroiam cu carne.....si in farfurie patrunjel pentru prezentare..

e aceeasi reteta sau confund...chiar zilele trecute am facut asa insotita de pulpe in bere

lena
Elena (lena) 02 Sep 2010, 18:33

Nu este aceeasi reteta, aici pun cartofii cruzi,  si nu pun ardei gras.

TaniaA
TaniaA 07 Sep 2010, 16:43

imi place foarte mult la aceasta reteta ca se pune foarte putin ulei si se amesteca  rar in timp ce prajesti. am facut de cateva ori aceasta reteta si o prefer fata de cartofii parjiti clasic.

amalia80
amalia80 16 Sep 2010, 11:24

Eu ii pun in cuptor cu tot cu ceapa intr-un vas yena acoperiti cu folie de aluminiu sau chiar cu capacul vasului. Ii las cam 20 de minute  la foc mare, apoi ii intorc si le iau capacul. cred ca ies cam la fel.

Lavi
Lavi 21 Sep 2010, 14:19

mai fac si eu reteta asta, numai ca fierb cartofii inainte sa-i pun in tigaie, ca sa nu-i prajesc prea mult, doar sa-i rumenesc putin

iese delicios!

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 28 Sep 2010, 10:41

Acasă la noi, în copilăria mea, li se spunea „cartofi bătrânești”. Erau preferații mei. Singura diferență era că ceapa se călea separat și se turna peste cartofi. Același efect: un gust minunat.

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 28 Sep 2010, 14:57

Cu ingrediente putine, simple si la indemana oricui se poate prepara aceasta reteta grozava. Eu o stiu de la bunica, Dumnezeu s-o odihneasca, ce de bunatati stia sa mai faca...

Nota mea pentru reteta:
Galia
Galia 29 Nov 2010, 19:29

Am facut in acest weekend, foarte gustosi...mi-au iesit un pic cam cruzi, dar s-au mancat excelent.

In loc de crenvusti am pus salam, iar in  loc de ceapa - usturoi

Nota mea pentru reteta:
Eu.Tu
Eu.Tu 15 Jan 2011, 12:08

Fac si eu reteta, dar inlocuiesc ceapa cu ustoroi, este o minunatie.

bibulica
bibulica 17 May 2011, 12:40

ff buni

Nina-Andreea
Nina-Andreea 10 Dec 2011, 22:19

Incredibili de delicioși! Aș mânca întruna!!!

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 20 Feb 2012, 21:34

Eu nu am pus ceapa, dar in schimb am pui patrunjel. Foarte buni!!!

Poza mea pentru reteta:
giovani
giovani 24 Jun 2012, 20:54

salve all . super site super retete .felicitari chef Lena. esti la favorite alaturi de  chef sabina o alta super gospodina . am facut astazi reteta si a iesit super buna .am facut-o pe nevasta-mea fericita  ha ha ha. bafta  all

CristinaPop639
Cristina Pop (CristinaPop639) 01 Feb 2019, 00:14

Cartofii acestia sunt neasteptat de buni si de aromati. Sotul meu i-a pregatit. A calit ceapa in unt, apoi a scos-o intr-o farfurie...pentru cei care nu prefera aroma puternica de ceapa, cum sunt eu. Cartofii s-au facut la foc mic sub capac, iar inainte cu 7-8 minute sa fie gata a pus muschi file afumat(crud) si ceapa calita. Delicios! Se poate pune patrunjel deasupra sau ce verdeturi preferati!

Poza mea pentru reteta: