Sunt cartofii mei preferati de cand eram acasa sau studenta ajungeam acasa destul de rar, mama intotdeauna ii facea pentru mine la micul dejun (ca sa pape bine copilul :). In prima perioada nu am reusit sa ii fac exact ca la mama, dar incet-incet am aflat secretele si uita ca acum pun si pe site metoda. Nu sunt cartofii clasici prajiti, sunt ca niste cartofi scazuti la aburi si un pic rumeniti. Deci... recomand sa-i incercati, sunt buni si ca mancare si garnitura la orice mancare de legume sau carne.
Se curata si se spala cartofii.
Turnati uleiul in tigaie si il incalziti bine. Folositi o tigaie mai adanca, de preferat una de tip wok si neaparat cu capac.
Cartofii se taie cuburi mai mari si se pun in tigaie. Amestecati bine, asa ca fiecare cartof si fie uns cu ulei.
Acoperiti cu capac si faceti focul la aragaz sa fie unul mediu. Si asa lasati 10-15 min.
Dupa 10-15 min amestecati cu o lingura sau paleta de lemn. Apoi iarasi mai lasati 10 min si dupa aia amestecati. Deci secretul este sa nu amestecati des, doar 2-3 ori pana sunt gata cartofii si tot asa lasati sa fie acoperiti cu capac.
Cand sunt gata cartofii, adaugati ceapa taiata marunt si sare, amestecati si lasati inca 5-10 min.
Dupa preferinta, atunci cand adaugati ceapa puteti pune si ceva mezeluri sau crenvusti vegetali (asa am pus eu aici in poza). Merg foarte bine cu muraturi sau salata de legume.
Cartofii se mananca imediat dupa ce sunt gata, daca ii lasati mai mult de 10-15 min fara foc se vro intari putin si nu vor fi la fel de buni.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.