Sunt cartofii mei preferați de când eram acasă sau studentă ajungeam acasă destul de rar, mama întotdeauna îi făcea pentru mine la micul dejun (ca să pape bine copilul :). În prima perioadă nu am reușit să îi fac exact ca la mama, dar încet-încet am aflat secretele și uite că acum pun și pe site metoda. Nu sunt cartofii clasici prăjiți, sunt ca niște cartofi scăzuți la aburi și un pic rumeniți. Deci... recomand să-i încercați, sunt buni și ca mâncare și garnitură la orice mâncare de legume sau carne.
Se curăță și se spală cartofii.
Turnați uleiul în tigaie și îl încălziți bine. Folosiți o tigaie mai adâncă, de preferat una de tip wok și neapărat cu capac.
Cartofii se taie cuburi mai mari și se pun în tigaie. Amestecați bine, așa ca fiecare cartof să fie uns cu ulei.
Acoperiți cu capac și faceți focul la aragaz să fie unul mediu. Și așa lăsați 10-15 min.
După 10-15 min amestecați cu o lingură sau paletă de lemn. Apoi iarăși mai lăsați 10 min și după aia amestecați. Deci secretul este să nu amestecați des, doar de 2-3 ori până sunt gata cartofii și tot așa lăsați să fie acoperiți cu capac.
Când sunt gata cartofii, adăugați ceapa tăiată mărunt și sare, amestecați și lăsați încă 5-10 min.
După preferință, atunci când adăugați ceapa puteți pune și ceva mezeluri sau crenvurști vegetali (așa am pus eu aici în poză). Merg foarte bine cu murături sau salată de legume.
Cartofii se mănâncă imediat după ce sunt gata, dacă îi lăsați mai mult de 10-15 min fără foc se vor întări puțin și nu vor fi la fel de buni.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.