Si intram putin in bucataria greceasca cu acest condiment Gyros, o combinatie de mirodenii accesibile dar amestecate, efectiv "danseaza" frumos impreuna! Maine voi arata reteta mea de pui in stil grecesc in care folosesc aceasta combinatie si nu ne mai saturam de ea, este foarte gustos si foarte simplu.
Daca ma intrebati la ce sa folositi acest amestec de condimente, raspunsul ferm este - la carne(pui, miel, porc, etc)...dar nu ezitati si mai experimentati cu niste legume sau lipii stropite cu ulei de masline si presarate cu mirodenii.
Vara trecuta am adus din Grecia o punguta cu acest amestec de condimente dar sincera sa fiu, combinatia de mai jos este mult mai faina decat ce am cumparat. Deci recomand sa-l faceti singurei acasa si veti fi placut surprinsi, ingredientele sunt la indemana, nu va trebuie rasnita, doar le amestecati cu o lingurita.
Adunati pe masa toate condimentele din lista de mai sus.
Observati cum le tin eu, in borcane de sticla si inchise ermetic. Cand am timp, le pun etichete printate, dar in graba merg scrise si cu un marker permanent :)
Dimensiunea linguritei nu are mare importanta, doar sa masurati toate condimentele cu aceeasi lingurita.
Masurati in bol toate condimentele conform retetei.
Recomand sa faceti initial asa ca la mine si pe parcurs va puteti adapta dupa gust reteta - mai condimentata sau mai iute.
Le amestecati bine cu o lingurita si sunteti gata!
Depozitati intr-un recipient ermetic si folositi la nevoie - este minunat cu orice friptura de pui, porc sau miel.
Singurul condiment care s-ar gasi un pic mai greu ar fi coriandrul macinat, dar l-am vazut in multe supermarket-uri, incercati sa nu-l omiteti.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.