Ragu cu castraveti murati

Ragu cu castraveti murati

O mancare foarte buna, este reteta bunicii - o pregatea de obicei de Craciun si o fierbea pe foc de soba.... Daca nu ati incercat-o pana acum recomand sa o faceti, este foarte delicioasa si merge perfect pentru sarbatori. Aici am folosit costite de porc, dar merge si cu rata, gasca sau carne de vita mai grasa.

Ingrediente

Costite de porc(scaricica)
1.5 kg
sau vita, rata, gasca
Castraveti murati
4 buc
Ceapa alba
2 buc
Morcovi
2 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Frunza de dafin
3 buc
Sare
1 lingurite
Bulion de rosii
100 ml

Pasi de urmat

1

Costita de porc se spala bine si se feliaza. Va recomand sa luati din alea cu mai multa carne.

2

Apoi incalziti uleiul in tigaie si rumeniti bine pe ambele parti toate bucatile de carne.

3

Apoi le puneti intr-un ceaun sau cratita, turnati apa cat sa le acopere bine, cam un deget mai deasupra lor. Puneti la foc si asteptati sa inceapa sa fiarba.

4

In acest timp curatati si spalati 1 ceapa, o taiati bucati mai mari. Castravetii le taiati rondele mai groase.

5

Cand incepe sa fiarba apa adaugati castravetii si ceapa, frunzele de dafin si faceti focul mic. Trebuie sa fiarba aproximativ 1 ora la foc incet.

6

Morcovii si cealalta ceapa se curata si se spala. Apoi se taie morcovul rondele si ceapa fideluta.

7

Apoi le caliti bine cu un pic de ulei.

8

Cand se rumenesc bine legumele adaugati bulionul de rosii si lasati sa mai fiarba impreuna inca 5 min.

9

Dupa ce a fiert carnea o ora, adaugati prajeala de morcovi, ceapa si bulion. Lasati sa fiarba un pic la foc mai mare, apoi faceti focul foarte, foarte mic si lasati inca 30 de min sa se coaca.

Este absolut delicioasa mancarea, bunica era una dintre cele mai bune bucatarese din sat - aceasta reteta este o dedicatie speciala pentru ea. De fiecare data cand pregatesc mancarea ei imi aduc aminte de tot ce m-o invatat si cat de mult a iubit copiii si nepotii ei.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (5-6 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (10 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 26

GeorgianaMihalache158
Georgiana Mihalache (GeorgianaMihalache158) 21 dec 2017, 19:58

Lena, ieri am vazut reteta asta si nu m-am lasat pana n-am incercat-o. Este extraordinara. Bunica ta=GENIU in bucatarie. Mancare adevarata de la tara. Am recomandat-o cu drag pe o pagina unde mai pun din cand in cand ce gatesc in vasele mele din fonta: https://www.facebook.com/TurnatoriaMAE/posts/1740458739306476

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Georgiana Mihalache (GeorgianaMihalache158) 21 dec 2017, 20:38

Ooo, super, de cand planific si eu sa incerc vasele de fonta...neaparat le voi incerca! Multumesc 👍

Daniela B.
Daniela B. 13 mar 2017, 15:46

Yummy, foarte gustos..... Cred că o repet cum am ocazie!!!! Sosul ce mi-a rămas îl pun deseară pe niște cartofi piure!mulțumesc !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
VasilitsaPrecrasnaia600
Vasilitsa Precrasnaia (VasilitsaPrecrasnaia600) 25 dec 2016, 00:01

Buna, mersi mult pentru reteta. Am facut si eu astazi, doar ca putin diferit. Am mai adaugat cartofi intregi si am pus mai multa apa, a iesit bestial. Mersi mult si sarbatori fericite.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 02 oct 2013, 10:25

Lena,vocabularul mi-e prea sarac sa descriu gustul. Sa nu va dezamageasca poza ca am facut-o cu mancarea rece,dar nu mai fac alta.De ce? Ca nu mai am.Am facut numai o jumatate de portie,dar duminica voi face si cu o garnitura si cu Mamaliga moldoveneasca. Abia astept.Si apoi ne miram ca ne ingrasam .Gustul de castravete acru,de morcov dulce e nemaipomenit.Si cand mancam aveam pe masa un catel de usturoi (ramas de la altceva)si l-am zdrobit in farfuria mea,si nu a fost rau deloc.Mii de multumiri.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
crina
Paula (crina) 18 feb 2013, 23:09

Costitele de miel merg mai bine cu praz si masline ,  fiindca nu stiu  daca gasesti usturoi verde  ca sa faci stufat . Dar cu stufat merge si pui in sos  un pahar de vin  alb sec.  Parerea mea !  Cred ca merge mai bine decat cu castraveciori  murati .

Nota mea pentru reteta:
anyshoara
anyshoara 18 ian 2012, 09:36

Foarte gustos! Si intr-adevar e usor de gatit!!

Nota mea pentru reteta:
Karen
Karen 28 apr 2011, 14:34

E DELICIOS!!! am folosit castraveti in otet cumparati (mici)altii nu am avut si tot bun,bun a iesit!! sotul a papat doua portii desi a fost foarte uimit cand a vazut morcovi si castraveti in farfurie :)) .cand vede ceva mai neobisnuit stie de unde am ,,furat,,,se mira si apoi deabia asteapta sa guste,stie ca trebuie sa fie ceva bun :)

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 28 sep 2010, 08:52

Lena, nu se pune deloc sare si piper? Doar foaia de dafin? As vrea sa fac mancarea asta azi.

Nota mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 21 dec 2009, 21:50

e un deliciu ...cu o garnitura de orez!!! mersi lena!

Nota mea pentru reteta:
Tabi
Tabi 17 dec 2009, 09:05

Cunosc bine reteta si este o bunatate, incercati-o cu totii. Pofta buna!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile