O mâncare foarte bună, este rețeta bunicii - o pregătea de obicei de Crăciun și o fierbea pe foc de sobă.... Dacă nu ați încercat-o până acum recomand să o faceți, este foarte delicioasă și merge perfect pentru sărbători. Aici am folosit costițe de porc, dar merge și cu rață, gâscă sau carne de vită mai grasă.
Costița de porc se spală bine și se feliază. Vă recomand să luați din alea cu mai multă carne.
Apoi încălziți uleiul în tigaie și rumeniți bine pe ambele părți toate bucățile de carne.
Apoi le puneți într-un ceaun sau cratiță, turnați apă cât să le acopere bine, cam un deget mai deasupra lor. Puneți la foc și așteptați să înceapă să fiarbă.
În acest timp curățați și spălați 1 ceapă, o tăiați bucăți mai mari. Castraveții îi tăiați rondele mai groase.
Când începe să fiarbă apa adăugați castraveții și ceapa, frunzele de dafin și faceți focul mic. Trebuie să fiarbă aproximativ 1 oră la foc încet.
Morcovii și cealaltă ceapă se curăță și se spală. Apoi se taie morcovul rondele și ceapa fâșii subțiri.
Apoi le căliți bine cu un pic de ulei.
Când se rumenesc bine legumele adăugați bulionul de roșii și lăsați să mai fiarbă împreună încă 5 min.
După ce a fiert carnea o oră, adăugați prăjeala de morcovi, ceapă și bulion. Lăsați să fiarbă un pic la foc mai mare, apoi faceți focul foarte, foarte mic și lăsați încă 30 de min să se coacă.
Este absolut delicioasă mâncarea, bunica era una dintre cele mai bune bucătărese din sat - această rețetă este o dedicație specială pentru ea. De fiecare dată când pregătesc mâncarea ei îmi aduc aminte de tot ce m-a învățat și cât de mult a iubit copiii și nepoții ei.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.