Placinta cu branza sarata, marar si ceapa verde - fara faina
Aceasta placinta cu branza si verdeata este o improvizatie, de fapt ar fi mai repede o budinca cu branza sarata. Dar oricum nu i-ati zice este foarte buna, mai ales cand vreti sa evitati la maxim orice tip de faina, dar sa va bucurati de gustul cat de cat apropiat cu cel a unei placinte cu branza traditionale.
Reteta de placinta cu branza este inspirata din blogul cu retete LCHF sau low carb al Nataliei, dar pe cat de simpla pare, am reusit cu toata experienta mea s-o dau in bara de cateva ori pana mi-a iesit buna. Si inca un fapt dovedit, reteta poate fi bine dar daca macar un ingredient nu este ok, ati dat-o in bara...
Deci, aveti mare grija ce fel de branza de vaci folositi, alegeti una cat mai grasa si de tip pasta, nu grunjoasa(cea pe care o folosesc la reteta de papanasi). Daca branza de vaci este sfaramicioasa placinta iese inecacioasa si uscata, ultima tura chiar am aruncat-o enervata pentru ca ramanea in gat rau de tot!
Ingrediente
●
Branza de vaci
500 g
alegeti branza tip pasta, mai moale si cremoasa - cat mai grasa
●
Telemea
200 g
de vaca sau oaie, dupa plac
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol adanc puneti branza de vaci, obervati in poza cam ce consistenta are.
Pas 2
Sfaramati acolo si branza telemea, incercati sa fie faramituri cat mai grunjoase si mari.
Pas 3
Adaugati 3 oua si verdeata tocata marunt, amestecati bine compozitia cu o lingura.
Pas 4
Asterneti o tava rotunda(diametrul de 28cm) cu hartie de copt. Turnati compozitia de branza si nivelati cu o lingura.
Eu am taiat hartia dupa metoda de aici si am lasat bordurile mai mari, asta ca sa nu murdaresc si peretii tavii ca dupa aia foarte greu se spala oul si branza lipite :)
Pas 5
Intr-un bol mic bateti cu furculita 1 ou si 1 lingura de smantana.
Pas 6
Turnati peste placinta acest amestec si il nivelati atent cu lingura.
Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute, aproximativ.
Pas 7
Cand este rumena o scoateti din cuptor, obervati ca se mai umfla dar foarte repede se lasa, este normal.
Pas 8
Cam asa se lasa.
Daca vreti o placinta putina mai inalta folositi o tava mai mica, dar mie imi place anume asa subtire, cand este groasa parca aduce mai mult cu o budinca.
Pas 9
Cand se raceste complet o puteti felia si portiona usor.
Este foarte buna si rece, de la frigider.
Pas 10
Recomand s-o incercati, mai ales pentru cei pofticiosi dar atenti la silueta, gluten si carbohidrati. Este delicioasa si fara remuscari ulterioare :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)