Dacă nu puteți alege dacă să faceți o salată cu castraveți sau o salată cu ridichi, eu vă recomand să le combinați! Mi-a plăcut mult combinația din ingredientele de mai jos, atât de mult că azi mă grăbesc să vă arăt și vouă, cât mai găsiți ridichi bune și de sezon. Recomand neapărat să folosiți brânza de vaci mai grunjoasă, nu foarte cremoasă și lichidă (sau puneți brânzică cottage), se combină extraordinar cu ridichile și castraveții crocanți.
Dacă vă plac și vouă rețetele de salate simple, rapide și gustoase - cu siguranță o veți aprecia și pe asta, eu m-am îndrăgostit de ea de la prima lingură și mă gândesc s-o repet cât mai repede.
Spălați bine și pregătiți legumele.
Castraveții și ridichea se taie rondele subțiri, chiar direct în farfuria de servire.
Cam așa arată.
Deasupra presărați brânza de vaci.
Puneți sarea și puțin piper negru măcinat, dacă vă place.
Deasupra vine smântâna și ceapa verde tocată mărunt.
Puteți adăuga și niște mărar verde, după gust, sau altă verdeață.
O amestecați chiar la servire, să nu lase prea multă zeamă legumele.
Este minunată, sățioasă și colorată!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.