Salată Grecească tradițională - Horiatiki
Sunt multe confuzii referitor la rețeta de salată grecească originală, o veți găsi în multe variante, inclusiv am și eu pe site una chiar cu Video. Dar după plimbarea în Grecia de anul trecut, am înțeles ideea corectă referitor la această salată grecească simplă și de ce anume grecii au făcut-o așa renumită. Tot secretul este în calitatea ingredientelor folosite! Salata pe care o faceți acasă cu roșii de sezon, după instrucțiunile de mai jos, va fi mai grecească decât oricare alta servită la restaurante, chiar și cu specific grecesc.
Un ulei de măsline bun, legume aromate de sezon, brânză feta delicioasă și neapărat măsline, oregano - asta-i formula perfectă, nu inventați vreun dressing de salată grecească șmecher, nu are loc aici. Roșiile zemoase de grădină combinate cu uleiul de măsline vor face toată treaba. "Horiatiki" se traduce ca "țărănească" (așa mi-a explicat un domn de la restaurantul grecesc de lângă noi) deci cât mai simplă, bucățile de legume nu se taie foarte exemplar și în asta-i farmecul.
Ingrediente
●
Roșii
2 buc
recomand să alegeți roșii aromate și zemoase de sezon
●
Ardei gras
1 buc
de obicei se folosește ardei verde, dar merge și roșu :)
●
Ceapă roșie
1 buc
una mică
●
Brânză feta
100 g
o felie groasă
●
Ulei de măsline extravirgin
4 linguri
●
Oregano uscat
0.5 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Foarte important pentru această salată să alegeți ingrediente cât mai de sezon și calitative. Eu am găsit și Feta chiar grecească în promoții la magazin, dar se găsește feta și la mărcile de pe loc.
Pas 2
După ce ați spălat toate legumele, începeți să le tăiați pe rând în bolul de salată:
- mai întâi roșiile și castraveții (i-am curățat de coajă, dar nu este neapărat) - tăiați bucăți medii și de preferat nu foarte subțiri!
Pas 3
- adăugați ardeii și ceapa tăiate fideluță subțire.
Pas 4
Adăugați sarea, măslinele și 2 linguri ulei de măsline, amestecați atent cu o lingură.
Pas 5
Puneți felia de feta peste salată, presărați totul cu oregano și mai stropiți deasupra brânza cu ulei de măsline.
Eu de ceva timp îmi place anume s-o pun așa bucată mare deasupra, exact ca în Grecia - are și asta un farmec, este și mai țărănească :)
Pas 6
Serviți imediat cu mare poftă și o bucată de pâine proaspătă, lipie sau orice vă place.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(2-3 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)