Azi vă prezint una din rețetele cu creveți pe care o gătesc cel mai des și de aici puteți mai departe improviza niște paste cu creveți și sos de smântână, merg minunat și cu orez sau simplu cu niște pâine proaspătă. Am gătit rețeta la câteva ateliere culinare și a fost primită numai cu laude, deci este testată pe multă lume nu numai pe cei de-ai casei.
Această rețetă de creveți cu sos alb este foarte rapidă și simplă, cel mai complicat este să găsiți creveții la un preț decent, de preferat și curățați. Eu de obicei cumpăr creveți congelați vrac, la kg, îi decongelez și gătesc repede. Dar când am chef de finețuri mă joc și cu cei proaspeți, curățați chiar de noi și neapărat cumpărați din magazine cu livrare permanentă.
De data aceasta am avut creveți cumpărați congelați, așa că i-am decongelat, spălat și neapărat se scurg bine de apă.
Dacă aveți creveți proaspeți, îi curățați, spălați și la fel scurgeți bine de apă.
Curățați și spălați ceapa, usturoiul și pătrunjelul.
Folosiți pentru rețetă un vin alb demisec, eu am avut vinul Sauvignon-Blanc de la Crama Ceptura.
Ca să meargă treaba mai relaxat puteți și să degustați din el :)
Acum ne apucăm de treabă efectiv, tocați mărunt ceapa și usturoiul, le puneți separat, nu se vor găti împreună.
Bineînțeles și niște pătrunjel tocat, pentru aromă și culoare.
Într-o tigaie încălziți bine untul cu uleiul de măsline.
Adăugați ceapa tocată, amestecați și lăsați să se rumenească ușor.
Apoi puneți usturoiul, amestecați și lăsați la călit 1 minut, nu mai mult!
Acum adăugați creveții, îi gătiți 5 minute la foc iute și amestecați periodic în ei.
Turnați vinul, amestecați și mai lăsați 5 minute la foc mare.
După acest timp turnați smântâna dulce, amestecați și mai gătiți 5 minute.
Potriviți de sare și piper după gust, puneți pătrunjelul tocat și este gata mâncarea.
Se pot servi simpli cu niște pâinică proaspătă, sau cu paste, orez, couscous, etc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.