Azi va prezint una din retetele cu creveti pe care o gatesc cel mai des si de aici puteti mai departe improviza niste paste cu creveti si sos de smantana, merg minunat si cu orez sau simplu cu niste paine proaspata. Am gatit reteta la cateva ateliere culinare si a fost primita numai cu laude, deci este testata pe multa lume nu numai pe cei de-a casei.
Acesta reteta de creveti cu sos alb este foarte rapida si simpla, cel mai complicat este sa gasiti crevetii la un pret decent, de preferat si curatati. Eu de obicei cumpar creveti congelati vrac, la kg, le decongelez si gatesc repede. Dar cand am chef de fineturi ma joc si cu cei proaspeti, curatati chiar de noi si neaparat cumparati din magazine cu livrare permanenta.
De data aceasta am avut creveti cumparati congelati, asa ca i-am decongelat, spalat si neaparat se scurg bine de apa.
Daca aveti creveti proaspeti, le curatati, spalati si la fel scurgeti bine de apa.
Curatati si spalati ceapa, usturoiul si patrunjelul.
Folositi pentru reteta un vin alb demisec, eu am avut vinul Sauvignon-Blanc de la Crama Ceptura.
Ca sa mearga treaba mai relaxat puteti si sa degustati din el :)
Acum ne apucam de treaba efectiv, tocati marunt ceapa si usturoiul, le puneti separat, nu se vor gati impreuna.
Bineinteles si niste patrunjel tocat, pentru aroma si culoare.
Intr-o tigaie incalziti bine untul cu uleiul de masline.
Adaugati ceapa tocata, amestecati si lasati sa se rumeneasca usor.
Apoi puneti usturoiul, amestecati si lasati la calit 1 minut, nu mai mult!
Acum adaugati crevetii, le gatiti 5 minute la foc iute si amestecati periodic in ei.
Turnati vinul, amestecati si mai lasati 5 minute la foc mare.
Dupa acest timp turnati smantana dulce, amestecati si mai gatiti 5 minute.
Potriviti de sare si piper dupa gust, puneti patrunjelul tocat si este gata mancarea.
Se pot servi simpli cu niste painica proaspata, sau cu paste, orez, couscous, etc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.