Dovlecei cu brânză, la cuptor

Aceste bărcuțe de dovlecei cu brânză și cașcaval le-am făcut prima dată doar ca o idee de utilizare a câtorva dovlecei uitați prin frigider. Bineînțeles nu am vrut să mă complic mult, procesul de gătire a fost banal și rapid, și sinceră să fiu nu am avut mari așteptări - prea alehamite le-am făcut. Dar, m-am îndrăgostit de această bărcuță cu dovlecei și brânză de la prima mușcătură - sunt foarte, foarte faine, se combină perfect gustul de telemea cu textura dovlecelului copt.

Încă un mare plus la acești dovlecei cu brânză - sunt foarte apreciați de copii! Și am testat rețeta pe un copil chiar mofturos la capitolul legume, le mănâncă cu mâna - eu tai bărcuța în jumate și răcită puțin este perfectă pentru ei. Sunt buni și ca mâncare de bază, ca o gustare, aperitiv sau garnitură. Foarte gustoși a doua zi, reci sau încălziți puțin - minunați și chiar vă recomand să încercați această rețetă de dovlecei cu brânză la cuptor!

Ingrediente
Dovlecei
3 buc
alegeți dovlecei de mărime medie, cam 200g fiecare au avut ai mei
Brânză feta sau telemea
200 g
   
Cașcaval
100 g
   
Ouă
2 buc
   
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
opțional, sau alte mirodenii preferate
Pași de urmat
Pas 1

Aceștia au fost dovleceii mei - cu coajă subțire și de mărime medie. Nu luați dovlecei prea mari sau "bătrâni", au coajă mai tare și bărcuțele ies cam gigante :)

Dovlecei cu brânză, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Tăiați capetele la fiecare dovlecel și apoi în jumătate pe lung.

Dovlecei cu brânză, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Cu o linguriță scobiți interiorul fiecărei jumătăți - atent să nu rupeți marginile!

Dovlecei cu brânză, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Acum avem 6 bărcuțe gata de umplut.

Dovlecei cu brânză, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Dacă mijlocul dovleceilor este fraged și semințele încă nu s-au format, tot miezul scobit din bărcuțe îl pun în pungi la congelator - va fi perfect pentru ciorbe sau chifteluțe la iarnă.

Dovlecei cu brânză, la cuptor - Pas 5
Pas 6

Brânza o sfărâmați cu mâinile, adăugați cașcavalul dat prin răzătoare medie, cele 2 ouă și puțin piper măcinat după preferințe.

Amestecați atent compoziția cu o furculiță sau lingură.

Dovlecei cu brânză, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Umpleți bărcuțele de dovlecei cu acest amestec, le aranjați într-o tavă de cuptor - eu nu o ung cu ulei, le pun așa pe uscat.

Dovlecei cu brânză, la cuptor - Pas 7
Pas 8

Se coc timp de 30-40 de minute la 200 de grade, până se rumenesc frumos.

După cuptor le lăsați să se odihnească încă 15-20 de minute.

Dovlecei cu brânză, la cuptor - Pas 8
Pas 9

Le serviți așa simpli, sau cu orice garnitură vă place, pot fi și ele garnitură la un pește, carne, salată, orice preferați.

Noi le-am savurat cu toții, vă recomand și vouă!

Poftă Bună!

Dovlecei cu brânză, la cuptor - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 buc (6 bărcuțe)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min