Aceste barcute de dovlecei cu branza si cascaval le-am facut prima data doar ca o idee de utilizare a catorva dovlecei uitati prin frigider. Bineinteles nu am vrut sa ma complic mult, procesul de gatire a fost banal si rapid, si sincera sa fiu nu am avut mari asteptari - prea alehamite le-am facut. Dar, m-am indragostit de acesta barcute cu dovlecei si branza de la prima muscatura - sunt foarte, foarte faine, se combina perfect gustul de telemea cu textura dovlecelului copt.
Inca un mare plus la acesti dovlecei cu branza - sunt foarte apreciati de copii! Si am testat reteta pe un copil chiar mofturos la capitolul legume, le mananca cu mana - eu tai barcuta in jumate si racita putin este perfecta pentru ei. Sunt buni si ca mancare de baza, ca o gustare, aperitiv sau garnitura. Foarte gustosi a 2-a zi, reci sau incalziti putin - minunati si chiar va recomand sa incercati aceasta reteta de dovlecei cu branza la cuptor!
Acestia au fost dovleceii mei - cu coaja subtire si de marime medie. Nu luati dovlecei prea mari sau "batrani", au coaja mai tare si barcutele ies cam gigante :)
Taiati capetele la fiecare dovlecel si apoi in jumatate pe lung.
Cu o lingurita scobiti interiorul fiecarei jumatati - atent sa nu rupeti marginile!
Acum avem 6 barcute gata de umplut.
Daca mijlocul dovleceilor este fraged si semintele inca nu s-au format, tot miezul scobit din barcute il pun in pungi la congelator - va fi perfect pentru ciorbe sau chiftelute la iarna.
Branza o sfarmati cu mainile, adaugati cascavalul dat prin razatoare medie, cele 2 oua si putin piper macinat dupa preferinte.
Amestecati atent compozitia cu o furculita sau lingura.
Umpleti barcutele de dovlecei cu acest amestec, le aranjati intr-o tava de cuptor - eu nu o ung cu ulei, le pun asa pe uscat.
Se coc timp de 30-40 de minute la 200 de grade, pana se rumenesc frumos.
Dupa cuptor le lasati sa se odihneasca inca 15-20 de minute.
Le serviti asa simpli, sau cu orice garnitura va place, pot fi si ele garnitura la un peste, carne, salata, orice preferati.
Noi le-am savurat cu totii, va recomand si voua!
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.