Un chec super delicios, chiar nu ma gandeam ca bananele pot sa aromatizeze atat de bine checul. Daca sunteti fan banane va recomand reteta cu incredere. Si iarasi o solutie pentru cei cu copilasii mofturosi, il papa foarte bine.
Ungeti o forma de chec cu unt si o pudrati cu faina sau pesmet.
Bananele le pisati bine cu o furculita sau la blender.
Mixati bine zaharul cu untul moale.
Apoi adaugati ouale si iarasi mixati.
Adaugati bananele si amestecati.
Urmeaza faina si praful de copt, iar amestecati bine.
Apoi nucile maruntite.
Turnati aluatul in tava de chec, aveti grija sa fie o tava din aia mai mare - sa fie loc de crescut pentru chec.
Il lasati la cuptor aproximativ 1 ora la temperatura medie, pana se rumeneste bine. Apoi scoateti si lasati 10 min in tava sa se racoreasca.
Dupa 10 min il rasturnati pe un platou si lasati sa se racesca complet.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.