Un chec super delicios, chiar nu mă gândeam că bananele pot să aromatizeze atât de bine checul. Dacă sunteți fan banane vă recomand rețeta cu încredere. Și iarăși o soluție pentru cei cu copilașii mofturoși, îl papă foarte bine.
Ungeți o formă de chec cu unt și o pudrați cu făină sau pesmet.
Bananele le pisați bine cu o furculiță sau la blender.
Mixati bine zahărul cu untul moale.
Apoi adăugați ouăle și iarăși mixați.
Adăugați bananele și amestecați.
Urmează făina și praful de copt, iar amestecați bine.
Apoi nucile mărunțite.
Turnați aluatul în tavă de chec, aveți grijă să fie o tavă din aia mai mare - să fie loc de crescut pentru chec.
Îl lăsați la cuptor aproximativ 1 oră la temperatură medie, până se rumenește bine. Apoi scoateți și lăsați 10 min în tavă să se răcorească.
După 10 min îl răsturnați pe un platou și lăsați să se răcească complet.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.