Ingrediente
●
Sare
1 lingurita
reglați după gust
●
Pătrunjel verde tocat
2 linguri
uscat sau proaspăt
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
În primul rând fasolea verde se curăță și se rupe bucăți medii, o puteți lăsa și mai lungă, dacă vă place.
O spălați bine sub jet de apă și lăsați să se scurgă.
Pas 2
Am spălat și roșiile, fiind sezon le alegeți cât mai coapte. Eu am pus și 2 roșii galbene pentru culoare.
Pas 3
Le tăiați bucăți medii (curățate de cotoare) și treceți printr-un blender. NU le faceți piure foarte fin, lăsați așa mai grunjoase.
Dacă nu aveți blender le puteți toca mărunt la cuțit sau le dați prin răzătoare.
Pas 4
Într-o tigaie mare și adâncă turnați jumătate din uleiul de măsline, încălziți bine și puneți la călit ceapa tocată mărunt.
Pas 5
Când începe să se rumenească adăugați și usturoiul tocat mărunt, amestecați și căliți încă 2 minute.
Pas 6
Acum turnați roșiile pasate, amestecați bine și lăsați să fiarbă 10 minute la foc mediu.
Pas 7
Apoi în tigaie puneți fasolea verde pregătită la pasul 1 și turnați restul din uleiul de măsline.
Pas 8
Adăugați apă cât să acopere exact fasolea din tigaie, nu mai mult!
Pas 9
Când totul începe să fiarbă, faceți focul mai mic, acoperiți tigaia cu capac și lăsați așa 30 de minute.
Pas 10
După acest timp luați capacul și lăsați să mai fiarbă încă 30 de minute.
Ideea este că după tot timpul de fierbere apa și zeama în plus din tigaie se evaporă și sosul de roșii se face ceva mai dens. În caz că acest lucru nu se întâmplă, măriți focul sub tigaie și lăsați mâncarea să fiarbă mai intens.
Pas 11
Când ajungeți la consistența dorită a sosului de roșii, fasolea este și ea fiartă, potriviți de sare, adăugați pătrunjelul, amestecați și închideți focul.
Lăsați măcar încă 15 minute să se pătrundă înainte de servire.
Pas 12
Este foarte bună caldă dar și mai delicioasă rece, parcă se pătrunde și mai bine, fasolea este mai fermă și se potrivește perfect cu sosul de roșii acrișor. O serviți cu orice vă place - carne, pește, orez, etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)