Recunosc ca nu sunt mare fan de pate cu ficat, nici nu-l resping complet dar nici nu as zice ca il gatesc foarte des(de cumparat nici nu mai zic!). In primul rand nu-mi place gustul intens de ficat si textura cam densa, dar am ajuns in ultimul an sa-mi schimb parerea cu reteta de mai jos - acum imi iese un pate de casa minunat, fin, pufos, gust moderat de ficat si foarte gustos.
Aceasta reteta multi o mai numesc "foie gras fals", din cauza texturii si gustului foarte apropiat de foia gras-ul clasic. De fapt metoda am si vazut-o dupa ce am tot cautat pe Youtube sugestii de a gati foie gras corect, atunci am lasat la o parte fineturile si bine am facut. Putem manca si acasa "foie gras" dar la un pret mult mai rezonabil si cu efort minim!
Am tot experimentat cu ingredientele aproape 1 an si am ramas la cele mai de baza, nu exagerati cu adaugirile si condimentele pentru ca vor ascunde prea mult gustul ingredientelor principale. Daca nu aveti forma de ceramica sau sticla mai mica il puteti pune la cuptor in borcane, sau alta solutie ar fi sa dublati cantitatile si il gatiti in forma de chec clasica. In acest caz surplusul se poate portiona si congela(am testat, se pastreaza minunat!).
In plus reteta acestui pate este minunata in regimul low-carb, o combin cu painea de in si savurez fara remuscari oricand am pofta!