Un chec de ciocolată minunat și de sezon, bineînțeles îl puteți adapta și la alte fructe - vișine, cireșe, caise, banane, etc - dar perele sunt foarte potrivite aici și dau o notă de fresh gustului intens de ciocolată. Dacă sunteți în căutare de un chec cu ciocolată cu gust intens, textură umedă și puțin densă, asta e rețeta voastră! Ai mei l-au savurat cu mare plăcere, bucățile de pere au fost vedete în chec și chiar recomand să nu le ignorați. Zicea soțul că au textură ca la rahatul din cozonac aici, deci nu rău deloc.
Puneți într-un bol ciocolata neagră ruptă bucățele și untul.
Le topiți pe baie de aburi sau 2 minute la microunde, amestecați să nu fie cocoloașe.
Lăsați puțin să se răcorească până pregătim restul ingredientelor.
Acum într-un alt bol amestecați 150g de făină cu puțină sare și 1 plic praf de copt (10g).
Într-un bol mixați bine 2 ouă cu 100g de zahăr și esența de vanilie.
Adăugați iaurtul, iar amestecați.
Incorporați și amestecul de ciocolată topită, mixați bine.
Adăugați făina cu sare și praf de copt, amestecați bine să nu fie cocoloașe.
Perele se taie cubulețe medii (eu le-am lăsat coaja) și se adaugă în compoziție.
Amestecați bine totul cu o spatulă sau lingură.
Puneți aluatul într-o formă de chec așternută cu hârtie de copt, dacă aveți formă de silicon omiteți hârtia.
Coaceți 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Faceți testul cu scobitoarea uscată înainte să-l scoateți din cuptor.
Lăsați să se răcească complet, apoi scoateți din tava și portionați.
Puteți orna eventual cu puțin zahăr pudră, după preferință.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.