Mere coapte umplute cu banane

Cel mai simplu, delicios si sanatos desert.

Ingrediente
Mere ionatan
2 kg
Recomand sa fie de dimensiuni medii, nu foarte mari.
Banane
2 buc
Zahar
3 linguri
Scortisoara
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Merele se spala, cu un cutit se scoate cotorul si se aranjeaza intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu.

Se presara zahar si scortisoara in interiorul merelor.

Folia nu este obligatorie, dar daca o aveti recomand s-o puneti.

Mere coapte umplute cu banane - Pas 1
Pas 2

Bananele se taie marunt si se umple interiorul marului.

Se pun la cuptor incins pentru o jumatate de ora.

Mere coapte umplute cu banane - Pas 2
Pas 3

Dupa ce se coc, se lasa 10-15 min  sa se racoreasca. Se presara cu zahar sau zahar pudra. Ca sa se lipeasca mai bine zaharul de ele, cu o pensula le ung cu sucul scurs de pe folie sau cu putina apa

Sunt bune atat calde cat si reci.

Pofta Buna!

Mere coapte umplute cu banane - Pas 3

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2500 g ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min