Mere coapte umplute cu banane

Cel mai simplu, delicios și sănătos desert.

Ingrediente
Mere ionatan
2 kg
Recomand să fie de dimensiuni medii, nu foarte mari.
Banane
2 buc
   
Zahăr
3 linguri
   
Scorțișoară
1 lingurita
   
Pași de urmat
Pas 1

Merele se spală, cu un cuțit se scoate cotorul și se aranjează într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu.

Se presară zahăr și scorțișoară în interiorul merelor.

Folia nu este obligatorie, dar dacă o aveți recomand s-o puneți.

Mere coapte umplute cu banane - Pas 1
Pas 2

Bananele se taie mărunt și se umple interiorul mărului.

Se pun la cuptor încins pentru o jumătate de oră.

Mere coapte umplute cu banane - Pas 2
Pas 3

După ce se coc, se lasă 10-15 min să se răcorească. Se presară cu zahăr sau zahăr pudră. Ca să se lipească mai bine zahărul de ele, cu o pensulă le ung cu sucul scurs de pe folie sau cu puțină apă

Sunt bune atât calde cât și reci.

Poftă Bună!

Mere coapte umplute cu banane - Pas 3

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2500 g ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min