Supa cu hrisca si legume

O supa foarte buna, delicioasa si sanatoasa - chiar si fetita mea de 2 ani o mananca cu brio intotdeauna. In plus hrisca contine foarte multe microelemente, vitamine, fibre si proteine - este una dintre cele mai bune crupe. Supa am invatat s-o fac de la bunica si mama, hrisca fiind mancarea de baza in Ucraina si la fel de populara in Rusia. Voi mai pune in continuare retete cu hrisca si metoda perfecta da a o fierbe pentru garnitura.

Deci recomand sa o gasiti la Plafar sau hypermarket si sa o folositi la fel de des ca si orezul sau alte cereale preferate.

Daca nu aveti hrisca puteti folosi la aceasta supa si orez sau paste.

Ingrediente
Piept de pui
1 buc
puteti folosi si alt tip de carne, eu am facut mai dietetic si pentru copil
Ceapa alba
1 buc
Morcovi
1 buc
Cartofi
2 buc
Radacina patrunjel(albitura)
1 buc
una mica
Rosii
1 buc
eu am folosit rosii cherry congelate de mine in sezonul de vara
Hrisca
2 linguri
Frunza de dafin
3 buc
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
Pasi de urmat
Pas 1

Spalati bine pieptul de pui si il puneti la fiert in 2-3 litri de apa. Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 10 min sa fiarba.

Supa cu hrisca si legume - Pas 1
Pas 2

Apoi scoateti pieptul din apa in care a fiert, il clatiti bine. Apa o aruncati si spalati bine cratita in care a fiert (procedura o faceti pentru carnea cumparata din comert, pentru carnea crescuta in conditii ecologice nu este necesar, doar spumati bine supa).

Acum puneti din nou pieptul in cratita cu 2-3 litri de apa filtrata, cand incepe sa fiarba adugati ceapa tocata dupa preferinta si frunza de dafin.

Supa cu hrisca si legume - Pas 2
Pas 3

Adaugati 3 linguri de ulei, rosia tocata marunt, sau daca nu aveti - rosii taiate cubulete din conserva sau rosii congelate (eu am folosit rosii cherry congelate din vara, cumparate de la piata). Faceti focul mic si lasati sa fiarba incet, sub capac, aproximativ 30-40 de min.

Supa cu hrisca si legume - Pas 3
Pas 4

In acest timp pregatiti restul ingredientelor. Spalati bine hrisca, se spala la fel ca orezul in 2-3 ape.

Supa cu hrisca si legume - Pas 4
Pas 5

Curatati, spalati si taiati morcovii, cartofii si radacina de patrunjel. Mai puteti pune inca o jumatate de ceapa, daca o folositi si va place in mancare.

Supa cu hrisca si legume - Pas 5
Pas 6

Dupa ce a fiert carnea adaugati legumele si hrisca, faceti focul mare pana incepe sa fiarba bine, apoi amestecati  si iarasi faceti focul mic. Lasati sa fiarba incet inca 20-25 de min, pana se fierb legumele (hrisca tot  fierbe bine in acest timp).

Supa cu hrisca si legume - Pas 6
Pas 7

Dupa ce au fiert legumele, potriviti supa de sare, adaugati patrunjelul tocat marunt, amestecati si stingeti focul. Acoperiti cratita cu capac si lasati 10-15 min sa se patrunda bine.

Este foarte buna mancare pentru copilasi si pentru cei care tin la un regim de alimentatie sanatos si gustos.

In varianta vegetariana, fierbeti hrisca doar cu legume, ulei si frunza de dafin.

Pofta Buna!

Supa cu hrisca si legume - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 l (5- 6 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min