Salata de conopida cu dovleac copt si ciuperci

Salata de conopida cu dovleac copt si ciuperci

Iubesc mult anume conopida cruda in salate, mi se pare geniala - crocanta, plina de vitamine si in sezon cu un gust deosebit de bun si dulce. Am folosit-o cu succes in Couscous-ul raw de conopida si la Salata de toamna, acum va propun aceasta salata minunata cu dovleac copt si ciuperci. Este extraordinara si ea, as spune ca este pe locul 1 in topul preferintelor mele, am descoperit inca o textura si gust nou al dovleacului, seamana mult aici cu cel de cartofi, dar putin mai dulce.

Salata are textura crocanta de la legumele proaspete si o alta textura mai moale de la dovleac si ciuperci - va garantez ca se combina perfect si mergeti cu incredere pe recomandarea mea. Aveti aici de toate - gust, culoare, textura, vitamine, este interesanta, o puteti servi ca salata sau chiar garnitura sanatoasa.

Am "furat" reteta de la un Atelier organizat de Tescoma si Plastortrading de care v-am spus pe pagina noastra de Facebook si Instagram, a fost gatita de Chef Johnny Susala si chiar m-a impresionat mult combinatia. Varianta mea de salata este usor modificata si adaptata cu ce am avut eu la indemana de cumparat si ce ne place mai mult, in comentarii la ingrediente va mai dau sugestii cu ce puteti inlocui sau adauga in plus.

Ingrediente

Conopida
1 kg
Dovleac
500 g
Ciuperci albe proaspete
500 g
Ardei gras rosu
1 buc
Spanac proaspat
50 g
o mana de baby spanac pentru salate, sau orice alta verdeata preferati - ruccola, valeriana, kale, etc.
Patrunjel verde
1 buc
adica 1 legatura
Ceapa verde
1 buc
puteti inlocui cu ceapa simpla rosie sau alba
Seminte de dovleac
100 g
puteti inlocui cu seminte de floarea-soarelui, nuci, migdale, caju sau seminte de pin. In plus mai puteti adauga o mana de merisoare sau stafide, eu nu am pus.
Lamaie
1 buc
Ulei de masline extravirgin
100 ml
Usturoi(catei)
2 buc
Sare
1 linguri
Piper negru macinat
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

In primul rand va apucati de dovleac - il curatati de coaja, seminte si taiati cubulete mici(1x1cm).

Mutati-l intr-o tava de cuptor, stropiti cu putin ulei de masline, sare, piper negru macinat si amestecati bine.

2

Acum puneti tava pentru 10 minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.

Atentie mare, nu trebuie copt pana este moale si se face piure - trebuie sa fie inca usor crocant si intreg. Deci, nu-l tineti prea mult in cuptor!

Apoi lasati sa se racoreasca pana pregatiti restul ingredientelor.

3

Trecem la ciuperci - le curatati, taiati felii subtiri si puneti la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline.

4

Ele vor lasa apa, apoi aceasta se evapora si ciupercile incep sa se rumeneasca. Acum e momentul sa adaugati 2 catei de usturoi striviti cu cutitul, sau trecuti prin presa, putina sare si piper.

Amestecati totul bine si mai caliti inca 2 minute, apoi inchideti focul si lasati la o parte sa se racoreasca putin.

5

Spalati si uscati spanacul, sau alte frunze.

Pregatiti restul legumelor - ardeiul, ceapa si patrunjelul.

6

Rupeti conopida buchetele mici si le puneti intr-un robot de bucatarie, maruntiti pana la dimensiunea orezului. Recomand sa nu aglomerati conopida in mixer, mai bine faceti in 2-3 ture ca sa nu se faca terci.

Daca nu aveti robot puteti cu un peeler de cartofi sa o radeti, sau folositi razatoare clasica, este ceva mai lunga treaba si nu iese uniform.

7

Mutati conopida intr-un bol mare in care veti amesteca salata.

8

Deasupra puneti spanacul, ardeiul tocat cubulete mici si ceapa cu patrunjelul, la fel taiate marunt.

9

Adaugati dovleacul copt.

10

Apoi ciupercile calite.

11

Stoarceti zeama de la 1 lamaie in salata.

12

Turnati uleiul de masline - cam 50ml ar fi aici.

13

Amestecati bine salata, mai potriviti de sare si piper dupa gust.

La urma adaugati o mana din semintele de dovleac, sau altele pe care le preferati, optional mai puteti pune niste stafide sau merisoare.

Eu am renuntat la ele ca sa fie salata mai low-carb.

14

Se poate servi imediat, dar la fel de buna si in urmatoarele zile. O pastrati bineinteles la frigider.

Este foarte crocanta, fresh, satioasa, delicioasa, deosebita si frumoasa!

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (5-6 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !