Panna Cotta cu Dovleac
De cand sunt cu regimul low-carb reteta de Panna Cotta o tot gatesc, jonglez cu diverse ingrediente si de fiecare data este un succes. Aceasta varianta de Panna Cotta cu dovleac mi se pare una din cele mai reusite, chiar si cei care sunt pasivi la gustul dovleacului o vor aprecia mult - are culoare, gust delicios, textura minunata si matasoasa, dupa mine este desertul ideal si din cauza ca se prepara foarte simplu.
Puteti sa gatiti Panna Cotta dupa reteta clasica, in jumate amestecati laptele cu smantana dulce ichida si sa folositi ca indulcitor zaharul sau altceva aveti la indemana.
Dar propun sa va aventurati in varianta low-carb, cu siguranta veti aprecia pe langa gustul minunat si faptul ca este un desert fara remuscari! Am "stricat" putin reteta clasica de Panna Cotta pentru ca am folosit doar smantana dulce, si in loc de zahar am adaugat un amestec de indulcitori cu indice glicemic mic - erithritol, stevie si xylitol.
Ingrediente
●
Smantana dulce pentru gatit -25-32%
500 ml
●
Piure de dovleac
300 g
vedeti in pasi detalii cum il pregatesc si conservez eu in casa
●
Zahar
150 g
recomand sa folositi orice alt indulcitor preferati,de ex. eu pun xylitol, stevie, erithritor sau tagatose(le folositi dupa gust, pentru ca indulcesc diferit)
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
●
Scortisoara macinata
0.5 lingurite
puteti adauga si alte mirodenii va plac - eu mai pun un varf lingurita de curcuma/turmeric, pentru un plus de culoare si gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In primul rand preparati piureul de dovleac - toate detaliile in Reteta de Dovleac la congelator cum il prepar pe aburi, la cuptor sau fiert.
Masurati intr-o farfurie 300g de piure, separati vreo 2 linguri intr-o parte, veti vedea mai jos pentru ce anume.
Pas 2
Intr-un vas sau pahar gradat masurati 500ml de smantana dulce lichida.
Pas 3
Adaugati granulele de gelatina uscata, amestecati bine si lasati 30-60 minute sa se umfle.
Pas 4
Dupa acest timp observati cum au crescut in volum fulgii de gelatina.
Mutati compozitia de frisca intr-o cratita si puneti pe aragaz.
Pas 5
Incalziti la foc mediu si amestecati periodic - fulgii de gelatina trebuie sa se dizolve complet dar aveti grija sa nu fierbeti amestecul. El aproape ajunge la fierbere cand se dizolva complet si gelatina.
Cand amestecati cu lingura observati daca smantana devine lichida si uniforma.
Pas 6
Acum luati cratita de pe foc, adaugati piureul de dovleac dar fara cele 2 linguri lasate la o parte in farfurie.
Pas 7
Acum puneti zaharul/indulcitorul dupa gust, esenta de vanilie, scortisoara si turmeric/curcuma daca aveti.
Pas 8
Pasati bine cu blenderul vertical toata compozitia, aici e pasul meu preferat - obtinem o compozite de culoare foarte frumoasa cu textura uniforma si matasoasa.
Pas 9
Turnati crema in pahare, puteti obtine aici 6-8 portii.
Pas 10
Acum luati cele 2 linguri din dovleacul lasat la o parte si cu o lingurita puneti in mijlocul fiecarui pahar cu crema cate putin piure.
El putin se lasa in jos si se formeaza ca o umplutura surpriza cand il veti servi. Noua ne place mult anume asa preparat, dar puteti omite sau inlocui cu niste caramel dens, gem preferat, etc.
Pas 11
Acoperiti paharele cu niste bucati de folie alimentara si le puneti pentru minim 2-3 ore la frigider.
Pas 12
Este desertul nostru preferat in aces sezon - delicios, cremos, matasos, usor si foarte colorat, merge minunat la cafeaua de dimineata!
Pofta Buna!
Cantitate:
900 g
(6 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: