Ciocolată caldă de casă, densă și cremoasă

Ciocolată caldă de casă, densă și cremoasă

De 2 ani tot testez diverse combinații în rețeta de ciocolată caldă de casă, și mă bucur că nu m-am grăbit să vă arăt vreuna din ele până acum. De multe ori acest perfecționism în alegerea rețetelor este enervant, dar numai așa sunt sigură că rețetele testate vor avea o rată de succes mare la cei care le gătesc de pe site. Aceeași situație și cu această ciocolată caldă densă și cremoasă - anume așa o vroiam și anume acum a fost după gustul meu.

A fost o provocare pentru că vroiam și o ciocolată caldă cât mai low-carb, cu ingrediente bune, sigure și puține - deci astea au fost datele problemei! Și rezolvarea m-a impresionat, complicam lucrurile cu lapte praf, amidon, când baza de fapt este ciocolata neagră - ca doar e CIOCOLATĂ caldă...nu băutură cu lapte praf, amidon, aromatizatori, etc.

Deci, să nu întindem vorba, mai jos aveți după mine rețeta de ciocolată caldă de casă perfectă - densă, mătăsoasă, cremoasă și foarte reglabilă după gusturile fiecăruia. Vedeți toate detaliile în pași și alintați-vă, pentru că meritați!

Ingrediente

Ciocolată neagră/amăruie
50 g
alegeți ciocolata de 70-80% pentru un gust mai intens
Smântână dulce pentru gătit -25-32%
300 ml
în varianta de post/vegană puteți înlocui cu lapte de cocos
Cacao pudră
2 linguri
   
Zahăr brut
3 linguri
eu am folosit xylitol și stevie - deci îndulciți cu orice preferați
Sare
0.25 lingurite
   
Scorțișoară măcinată
0.5 lingurite
opțional și alte arome după preferințe - vanilie, rom, etc.
Apă
300 ml
puteți înlocui cu lapte simplu sau vegan

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol mic amestecați bine 2 linguri de cacao cu 2-3 linguri de îndulcitor/zahăr, sarea și scorțișoara (dacă preferați).

Ciocolată caldă de casă, densă și cremoasă - Pas 1
Pas 2

Adăugați treptat 300 ml de apă rece, amestecați atent cu un tel până se dizolvă bine toate ingredientele și nu sunt cocoloașe în compoziție.

O puteți amesteca și cu lingura, dar s-ar putea să aveți multe cocoloașe - deci să aveți un tel la gospodărie :)

Ciocolată caldă de casă, densă și cremoasă - Pas 2
Pas 3

Turnați această compoziție de cacao într-o cratiță mică.

Ciocolată caldă de casă, densă și cremoasă - Pas 3
Pas 4

Adăugați smântâna dulce și amestecați bine.

Ciocolată caldă de casă, densă și cremoasă - Pas 4
Pas 5

Puneți cratița pe foc și o lăsați până începe să fiarbă, periodic mai amestecați în ea și aveți grijă că această compoziție face spumă și fuge la fierbere.

Ciocolată caldă de casă, densă și cremoasă - Pas 5
Pas 6

Deci imediat cum începe să fiarbă, o luați de pe foc, adăugați 50g de ciocolată neagră și o lăsați 5 minute fără să amestecați.

Ciocolată caldă de casă, densă și cremoasă - Pas 6
Pas 7

În acest timp ciocolata se înmoaie și o puteți deja amesteca și încorpora cu telul, până observați că s-a dizolvat complet.

Ciocolată caldă de casă, densă și cremoasă - Pas 7
Pas 8

Acum recomand să o gustați și să reglați după gust și textură:

- dacă o vreți mai puțin densă, adică mai lichidă, adăugați puțină apă fierbinte sau lapte fiert;

- dacă invers, o vreți mai densă, mai puneți 10-15g de ciocolată neagră și o încorporați;

- reglați de dulce - diverse mărci de ciocolată neagră sunt îndulcite diferit, deci o faceți după gustul dvs;

- reglați aromele - eu sunt minimalistă, pun vanilie și ocazional puțină scorțișoară - restul trebuie să fie aroma de ciocolată!

Ciocolată caldă de casă, densă și cremoasă - Pas 8
Pas 9

O puteți servi imediat, are temperatura perfectă acum - nici prea fierbinte, nici rece.

Dar merge bine și reîncălzită mai târziu (eventual cu puțină adăugire de lapte/apă), o puteți păstra și la frigider până a 2-a zi.

Poftă Bună!

Ciocolată caldă de casă, densă și cremoasă - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 650 ml (3-4 porții)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

DoinaCotoman308
Doina Cotoman (DoinaCotoman308) 06 Dec 2018, 20:31

superba receta Lena o incerc neaparat in serile reci sa ne indulceasca sarbatorile

RaphaelCozonac256
Raphael Cozonac (RaphaelCozonac256) 18 Jan 2020, 21:26

Super! Am incercat-o in seara asta... ador 🥰😍💋💋☕ ai mei nu au prea apreciat insa 🙄 ca nu e la fel de dulce ca cea pe care ei o cunosc din comerț 🤨 ca eu am pus doar 2 linguri de zahar si un pachetel de zahar vanilat

Nota mea pentru rețetă:
jeaninaioana489
jeanina ioana (jeaninaioana489) 29 Dec 2023, 18:29

Este cea mai buna ciocolata incercata pana acum, de 3 ani ne-am oprit la ea.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) jeanina ioana (jeaninaioana489) 29 Dec 2023, 22:10

Super, ma bucur tare mult! Sarbatori fericite!🤗