Va recomand aceasta tarta frumoasa s-o incercati neaparat, initial am pornit de la o varianta de tarta cu dovlecei si sunca, dar am vrut mai multa culoare si am inlocuit dovlecelul cu zucchini si in loc de sunca am folosit felii subtiri de morcovi. In oricare din variante este delicioasa si frumoasa, simpla si destul de rapida - dureaza sa faceti rozetele mai mult, dar merge treaba repede si acolo cand va obisnuiti cu miscarea.
Bineinteles ca este minunata aceasta tarta cu dovlecei si morcovi pentru orice masa festiva, e foarte aratoasa, rupe ochii si coloreaza masa.
Intr-un bol puneti 1 ou, 50g de unt moale, 0.5 lingurita de sare si amestecati bine cu o lingura.
Nu insistati mult, doar cat sa se desfaca oul.
Adaugati 200g de faina si continuati sa amestecati cu lingura pana se incorporeaza cu restul ingredientelor.
Apoi incepeti sa framantati cu mana, adaugati inca 3-4 linguri de apa rece, sa se lege bine aluatul.
Cand bila de aluat este uniforma si neteda, o inveliti in folie de plastic si puneti la frigider pentru 30 de minute.
In acest timp pregatiti rozetele de dovlecei si morcovi.
Taiati dovlecelul in jumate, pe lung.
Cu peeler-ul taiati felii subtiri din fiecare jumatate.
Rulati fiecare felie subtire in rozete rotunde.
La fel si cu morcovii, doar ca nu le taiati pe lung in jumate(numai daca sunt niste morcovi mai giganti :) Feliile de morcovi sunt mai putin flexibile, dar insistati usor si iese bine.
Eu nu am facut multe rozete de morcovi - doar vreo 6-7, pentru un plus de culoare.
Intr-un bol mic amestecati 2 oua cu 150g de smantana, 100g de cascaval ras si 0.5 lingurita de sare.
Acum scoateti aluatul din frigider si il intindeti cu facaletul intr-o foaie de aproximativ 30cm diametru.
O mutati si aranjati intr-o tava de tarta(aici este de 28cm), nu am uns tava cu nimic, aluatul contine unt si nu se lipeste.
Turnati amestecul de oua-smantana-cascaval si il distribuiti uniform cu lingura.
Aranjati rozetele de legume peste aceasta compozitie.
Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.
Tarta este gata cand se rumenesc frumos marginile, compozitia de oua s-a prins si legumele usor se rumenesc deasupra.
O lasati sa se raceasca complet inainte de servire, se va taia mult mai frumos si exemplar.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.