Am testat de sărbători această rețetă de biscuiți fragezi cu unt și fulgi de cocos și chiar am rămas surprinsă de gust, textură, aromă. Numaidecât am insistat să vă arăt rețeta și vouă, a venit la fix cu provocarea LaDoiPasi de a găti rețete folosind produsele marca proprie Fine Life și Aro din aceste magazine. Așa că mi-am alintat familia încă o dată, gătind acești biscuiți cu cocos excepționali, vă recomand și vouă neapărat să-i încercați.
Prima dată am făcut fursecurile mai subțiri și au ieșit perfect crocante-fragede, acum le-am lăsat puțin mai groase și aveau textură mixtă - crocantă la exterior și moale ca de turtă dulce la interior. Copiii și soțul mi-au spus că ambele sunt excelente, deci experimentați oricare variantă de biscuiți cu fulgi de cocos vă place.
Și apropo, pe site-ul LaDoiPasi găsiți multe alte rețete interesante și sfaturi utile în secțiunea Idei simple pentru acasă.
Într-un bol puneți împreună:
- untul topit și răcorit
- zahărul
- oul
- esența de vanilie
Apoi adăugați 200g de smântână simplă fermentată, eu am folosit smântâna Aro cu 20% grăsime.
Amestecați bine compoziția cu un tel.
Într-un alt bol măsurați 500g de făină, de data asta am testat marca Fine Life din magazinele LaDoiPasi și a fost foarte bună.
Peste făină puneți praful de copt și 100g din fulgii de cocos, amestecați bine toate ingredientele.
Adăugați compoziția de făină peste cea de unt-ouă, frământați un aluat neted și nelipicios.
Eu prefer să-l amestec la început cu o spatulă, apoi când se leagă toate ingredientele continui să frământ cu mâinile.
Învăliți coca în folie de plastic și puneți la frigider pentru minim 1 oră, puteți lăsa și peste noapte.
După acest timp ne apucăm să modelăm biscuiții.
În primul rând presărați masa cu făină și presați aluatul cu mâinile până se întinde puțin. Asta din cauză că se întărește la frigider și cu făcălețul este mai greu să-l lucrați imediat.
Apoi îl întindeți cu făcălețul să fie de 1cm grosime.
Presărați deasupra restul de cocos și îl întindeți uniform cu mâinile pe toată suprafața.
Apoi mai întindeți foaia de aluat (în același timp se va presa cocosul în cocă), să fie cam de 5-6mm.
Cel mai simplu este să tăiați aluatul în pătrate, romburi, triunghiuri - veți avea mai puține resturi de lucrat pe urmă.
Dar îl puteți tăia și cu un pahar în cercuri uniforme.
Cu dosul unui cuțit presați ca în poza/video, să formați o scoică.
Eu am avut un capac de caserolă mai interesant și am presat fiecare cerc pe acele striații - așa am avut scoici cu dungi mai uniforme.
Și mai simplu se pot trasa niște dungi cu o furculiță.
Sau le puteți înțepa, pentru niște găuri neuniforme.
Biscuiții cu cocos astfel formați îi puneți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 10-15 minute.
Aveți grijă că se rumenesc mai repede dedesubt, și vă puteți păcăli dacă așteptați să se rumenească mai intens deasupra (în acest caz se poate arde baza).
Foarte buni sunt, parcă le simt aroma și gustul prin poză - cred că ar fi printre cei mai delicioși biscuiți gustați vreodată.
Din aceste ingrediente iese o cantitate generoasă de fursecuri, cam 2 platouri (sau 3 tăvi de cuptor) ca cele din poza de prezentare.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.