Am testat de sarbatori aceasta reteta de biscuiti fragezi cu unt si fulgi de cocos si chiar am ramas surpinsa de gust, textura, aroma. Numaidecat am insistat sa va arat reteta si voua, a venit la fix cu provocarea LaDoiPasi de a gati retete folosind produsele marca proprie Fine Life si Aro din aceste magazine. Asa ca mi-am alintat familia inca o data, gatind acesti biscuiti cu cocos exceptionali, va recomand si voua neaparat sa-i incercati.
Prima data am facut fursecurile mai subtiri si au iesit perfect crocante-fragede, acum le-am lasat putin mai groase si aveau textura mixta - crocanta la exterior si moale ca de turta dulce la interior. Copiii si sotul mi-au spus ca ambele sunt excelente, deci experimentati oricare varianta de biscuiti cu fulgi de cocos va place.
Si apropo, pe site-ul LaDoiPasi gasiti multe alte retete interesante si sfaturi utile in sectiunea Idei simple pentru acasa.
Intr-un bol puneti impreuna:
- untul topit si racorit
- zaharul
- oul
- esenta de vanilie
Apoi adaugati 200g de smantana simpla fermentata, eu am folosit smantana Aro cu 20% grasime.
Amestecati bine compozitia cu un tel.
Intr-un alt bol masurati 500g de faina, de data asta am testat marca Fine Life din magazinele LaDoiPasi si a fost foarte buna.
Peste faina puneti praful de copt si 100g din fulgii de cocos, amestecati bine toate ingredientele.
Adaugati compozitia de faina peste cea de unt-oua, framantati un aluat neted si nelipicios.
Eu prefer sa-l amestec la inceput cu o spatula, apoi cand se leaga toate ingredientele continui sa framant cu mainile.
Inveliti coca in folie de plastic si puneti la frigider pentru minim 1 ora, puteti lasa si peste noapte.
Dupa acest timp ne apucam sa modelam biscuitii.
In primul rand presarati masa cu faina si presati aluatul cu mainile pana se intinde putin. Asta din cauza ca se intareste la frigider si cu facaletul este mai greu sa-l lucrati imediat.
Apoi il intindeti cu facaletul sa fie de 1cm grosime.
Presarati deasupra restul de cocos si il intindeti uniform cu mainile pe toata suprafata.
Apoi mai intindeti foia de aluat(in acelasi timp se va presa cocosul in coca), sa fie cam de 5-6mm.
Cel mai simplu este sa taiati aluatul in patrate, romburi, triunghiuri - veti avea mai putine resturi de lucrat pe urma.
Dar il puteti taia si cu un pahar in cercuri uniforme.
Cu dosul unui cutit presati ca in poza/video, sa formati o scoica.
Eu am avut un capac de casoleta mai interesant si am presat fiecare cerc pe acele striatii - asa am avut scoici cu dungi mai uniforme.
Si mai simplu se pot trasa niste dungi cu o furculita.
Sau le puteti intepa, pentru niste gauri neuniforme.
Biscuitii cu cocos astfel formati le puneti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 10-15 minute.
Aveti grija ca se rumenesc mai repede dedesubt, si va puteti pacali daca asteptati sa se rumeneasca mai intens deasupra(in acest caz se poate arde baza).
Foarte buni sunt, parca le simt aroma si gustul prin poza - cred ca ar fi printre cei mai deliciosi biscuiti gustati vreodata.
Din aceste ingrediente iese o cantitate generoasa de fursecuri, cam 2 platouri (sau 3 tavi de cuptor) ca cele din poza de prezentare.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.