De foarte mult timp planific aceasta reteta de supa de pui clasica dar cu o mica adaugire minunata - fulgii de ovaz. Da, se pot folosi fulgi de ovaz nu numai in deserturi si veti fi surprinsi de gustul si textura acestei supe minunate! A venit la fix reteta cu provocarea Heinner si SanoVita, pentru ca imi place foarte mult sa folosesc Multicooker-ul anume la supe si ciorbe. Este aparatul perfect pentru fiert domol si controlat, pot sa-mi fac in acest timp alte treburi linistita, fara grija ca am aragazul pornit.
Fulgii de ovaz recomand sa alegeti din cei mai mari, cum sunt in poza din pasi, de la SanoVita. Dupa fierbere au o textura foarte buna si adauga mult la calitatea - gustul supei. Puteti improviza la fel si o supa fara carne, daca folositi putina linte sau naut pentru un plus de proteine si nutrienti.
In primul rand pregatiti carnea pentru supa - eu am transat un pui intreg, bucatile mai cu carne le-am folosit la o mancare, carcasa de oase am pus-o in supa.
In cratita de ciorba puneti carnea de pui, 1 radacina mica de telina, una de patrunjel si 1 ceapa intreaga.
In loc de cratita clasica eu am pus ingredientele direct in oala de multicooker.
Turnati apa cat sa acopere perfect toate ingredientele si porniti focul.
La Multicooker am pus regimul de "Soup".
Cand incepe sa fiarba, strangeti atent spuma formata si o aruncati.
Puneti o frunza de dafin in oala.
Si lasati supa sa fiarba domol 1-2 ore, pana este moale bine carnea.
Va spuneam ca in Multicooker eu gatesc supa mai ales cand am treaba si nu pot sa urmaresc fierberea. Setez aparatul la 2 ore, inchid capacul si il las sa-si faca treaba. Chiar daca in cele 2 ore nu ajung acasa, el se inchide singur si pastreaza calda supa de pui.
Cat fierbe supa pregatiti si taiati cubulete mici - 1 cartofi, 1 ceapa, 1 morcov si 1 rosie.
Acum scoateti carnea/oasele din supa cu tot cu radacinoasele fierte si le lasati sa se racoreasca intr-o farfurie.
Puneti legumele in cratita cu supa, lasati sa fiarba inca 30 minute la foc incet, pana sunt gata.
Dupa cum va spuneam si mai sus - alegeti fulgi de ovaz mari, cum sunt acestia din poza.
Cand sunt legumele gata, puneti 5 linguri de fulgi in cratita si mai lasati sa fiarba 5 minute.
Apoi potriviti de sare, adaugati patrunjelul tocat si inchideti focul. Lasati supa sa se mai patrunda inca 15-30 de minute.
Chiar am fost surprinsa de gustul minunat, desi ma asteptam sa fie buna.
Sa o incercati neaparat, este perfecta si pentru copii.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.