Am dat zilele trecute peste această rețetă de chec cu iaurt și mi-a atras imediat atenția, pe lângă faptul că se prepară foarte repede (aveți 7 pași la rețetă!), este și ieftin, simplu dar cu un rezultat neașteptat de bun. Doamna de la care m-am inspirat trăiește în Franța, îl numește "Gâteau au Yaourt" și menționează că este checul preferat de weekend al francezilor.
Copiii și soțul au apreciat mult acest chec cu iaurt, chiar eram curioasă când le-am dat să guste (eu sunt la regim și nu am voie, așa că nu pot să mă exprim:). Deci să aveți încredere în gustul lor și neapărat să încercați rețeta!
Interesant la rețetă - faptul că toate ingredientele se măsoară cu același pahar, cel de iaurt mic dacă vreți un chec mai mic sau cu un pahar simplu de 200ml ca la mine (am avut iaurt la gălețușă mare) și obțineți un chec normal.
Observați cum pregătesc ingredientele în pahare de aceeași dimensiune, aici am ulei, iaurt și zahărul.
Într-un bol mare puneți iaurtul, uleiul, zahărul, ouăle și vanilia.
Amestecați bine compoziția cu un tel sau lingură.
Adăugați 3 pahare de făină și praful de copt.
Amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe și aluatul e gata!
Turnați-l într-o formă de chec (aici 35x11cm) așternută cu hârtie de copt.
Se coace timp de 30-40 de minute la 180 de grade, verificați neapărat cu scobitoarea dacă este gata.
Imediat după cuptor îl lăsați 15 minute în tavă, apoi trageți atent de hârtie și îl scoateți la răcit pe un prosop/suport.
Este bun de servit cald sau rece, după cum aveți timp și răbdare :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.